Hvidløgssalt.

Elsker hvidløg og denne salt kan bruges i så mange retter af den næsten kan blive uundværlig i et køkken.

Jeg lavede en potion af 800 gr groft salt og her er bare brugt helt alm groft salt af den billige slags og så et stort hvidløg.

Pil hvidløggene og kom dem i en foodprocesser eller minihakker med lidt af saltet og kør det til du kan se hvidløgene er knust helt eller så meget de nu kan blive knust. Tilsæt så resten af saltet hvis du har en foodprocesser med stor skål eller gør som jeg gør da jeg kun har en lille minihakker, og der kommer jeg bare lidt mere salt i og køre det sammen og så hældes det hele ud på en bradepande og resten af saltet tilsættes og du blander det hele godt sammen….her bruger jeg et par latex handsker(da jeg ikke gider mine finger lugter af hvidløg i flere dage) og nuller det godt så jeg fornemmer det bliver blandet godt.

Sæt det nu i ovnen ved 50 grader i et par timer eller til du fornemmer det er helt tørt og undervejs roder du rundt i det og knuser de klumper der helt sikkert kommer under tørringen.

Der kan ske en kemisk reaktion når du blander hvidløg og salt og det kan gå fra turkis til grønligt eller slet ikke skifte farve. Dette har ingen betydning og er ikke giftigt. Synes faktisk det er fedt når det får lidt farve men det gjorde mit så ikke denne gang. Ved ikke om det har noget at gøre med årstiden med hensyn til hvidløggene eller bare er tilfældigt. Men igen….ingen panik det er bare en reaktion og ikke farligt 🙂

Ja så fyldes det på glas og bruges….god fornøjelse 🙂

Hjemmelavet hvidløgssalt.

Hjemmelavet hvidløgssalt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.