Chokolade Karamel Oreo Pie

Bund:

2 ruller Oreo (ca 36 stk)

8 spsk smeltet smør.

Kom oreo i en foodprocesser og kør det til smuller og rør det smeltet smør i og beklæd en tærteform eller anden form (ca 24 cm Ø) med dejen.

Stil den i fryseren ca 30-45 min.

Karamel:

200 gr brun farin (jeg vil dog en anden gang bruge rørsukker da jeg ikke synes trods længere koge tid at sukkeret smeltet helt)

8 spsk smeltet smør.

ca 60 ml (1/4 cup) piskefløde

Farin og smør kommes i en gryde og når det koger lader man det koge ca 1 min. Jeg lod det dog koge lidt længere i håb om det smeltede helt, men ikke med ønsket resultat. Så vores brune farin svare ikke til det amerikanske brown sugar, så derfor vil jeg forsøge med rørsukker en anden gang.

Når det er kogt tages det af varmen og man pisker fløden i lidt af gangen og ganske forsigtigt og pisker til det har fået en ensartet masse og lader det stå i ca 15 min.

Bunden tages nu ud af fryseren og man hælder karamellen over bunden og sætter den tilbage i fryseren.

Chokoladeganachen:

2.5 dl piskefløde

340 gr mørk chokolade (her vælger du den du bedst kan lide) Jeg valgte en mørk mælkechokolade på ca 44% og det var stærkt nok til min smag.

Hak chokoladen og kom det i en glas skål.

Varm fløden op ved middel varme og når det når simre punktet hælder du det over chokoladen og lader det stå UDEN at røre i det og efter ca 5 min pisker/røre du det sammen til en ensartet masse.

Tag igen kagen ud af fryseren og hæld chokoladeganachen over karamellem og glat det ud så overfladen bliver pæn og stil den tilbage i fryseren i ca 30 min eller i køleskabet til den skal serveres.

Tag den ud ved servering og her kan du som i orginal opskriften drysse med Fleur de Sel eller som jeg gjorde revet hvid chokolade.

Server den og som det ses på billede kan den serveres med en is, flødeskum eller helt uden hvilket jeg gjorde på dagen.

Opskriften rækker til 8 – 12 personer (siger orginalen) jeg vil dog holde på mindst 12 personer da den er tung og kraftig og man kan ikke spise ret meget af den. Og efter at have prøvet med is (hjemmelavet vanilie is lavet med brun farin)som i kan se må jeg sige det sjovt nok letter lidt på den, men så er det jo helt sikkert og en endnu større kalorie bombe.

Chokolade karamel Oreo pie.

Chokolade karamel Oreo pie.

Velbekom 🙂

OBS: Hvis du bruger min udgave af opskriften så vær sød at linke til min blog samt fortælle hvor du har fundet den.

Tak.