Appelsin, lime og citron sukker.

Jeg elsker appelsin eller rettere alle former for citrusfrugt men i dag var det appelsinerne det gik ud over og jeg lavede appelsin sukker.

Du kan bruge det der hvor du bruger sukker i små mængder som fx en kop varm kakao, i flødeskum til en kage, cremefraiche til en dessert og ja kun din fantasi sætter grænserne.

Jeg havde dog ikke ret meget sukker så det blev kun til et lille glas.

250 gr sukker

Skallen af 3 appelsiner (øko)

Jeg vasker appelsinerne også selv om de er økologiske for der kan have været mange finger omkring dem og jeg er lidt pernitten hvad det angår.

Riv skallen på et fint rivejern og sørg for IKKE at få det hvide med.

Kom det i en minihakker/foodproseser sammen med sukkert og køre det til du kan se det er blandet rigtig godt.

Find en bakke eller bradepande og hæld det op i den og bred det ud og lad det nu ligge og tørre inden du fylder det på glas. Det tager ikke så lang tid da der ikke er så meget fugt i den smule skal man bruger. Jeg levede det om formiddagen og hen på eftermiddagen var det tørt.

Kom det i en frysepose og kør hen over med en kagerulle så du knuser det. Kornene vil dog virke større end hvis det var alm sukker men måske det bare er et synsbedrag 🙂 Kom det på glas og nyd det der hvor du synes et lille ekstra pift ville være skønt.

Sukker med appelsin.

Sukker med appelsin imens det tørre.

Appelsinsukker.

Appelsinsukker.

Der er også lavet en variant med lime og her brugte jeg skallen fra 4 lime og fremgangsmåden er den samme som til appelsinsukkeret.

Lime sukker.

Lime sukker.

Samt endnu en variant med citron og her brugte jeg skallen fra 4 citroner og samme fremgangsmåde som med appelsinsukkeret.

Citron sukker.

Citron sukker.

 

En lille note: Der vil forblive små stykker af skallerne tilbage i sukkeret efter det er kørt igennem en foodprocesser…..men det finder jeg ganske lækkert.

Brug disse sukker der hvor du søder ting ganske let og det kan være alt fra friske frugt i en evt frugtsalat, varm kakao, te, cornflakes, youghurt, skyr, i flødeskummet du skal bruge til en kage/dessert, smør cremen til pynt på cup cakes eller ja hvad din fantasi ellers kan finde på.

 

5 thoughts on “Appelsin, lime og citron sukker.”

  1. PeacefulAngels Garden said:

    Hvordan fik du alle skallerne ud af sukkeret igen? Jeg lavede en stor portion igår, men der er stadig skaller i.

    Det smager godt på cornflakes 🙂 Det er det jeg har prøvet indtil nu.

  2. Som du måske kan se på billedet hvis du er på pc så er der ganske fine stykker skal i sukkeret og jeg rev det bare fint og kørte det sammen med sukkeret og så findeler det sig lidt mere og så skal det bare blive der i. Tror ikke du kan få det væk og det er egentlig heller ikke meningen 🙂
    Tror gerne det er lækkert på cornflakes, jeg har brugt det oven på skyr med havrefras (i rug udgaven) og der var det også lækkert 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.