Appelsin sorbet og marengskys med appelsinsmag.

Elsker sorbet og især hvis den er hjemmelavet. Og da jeg havde en masse appelsiner jeg ikke rigtig viste hvad jeg skulle bruge til endte det med jeg pressede dem for saft og endte ud med 6 dl frisk appelsinjuice. Jeg kunne ikke finde en opskrift hvor man brugte den friskpresset juice så det blev efter egen fantasi og det er så ikke sidste gang jeg laver denne version som klart får meget mere smag pga juicen og ikke som i de fleste opskrifter hvor man kun bruger sukkervand og lidt  revet skal.

6 dl juice varmes op med 125 gr sukker og lad det koge ganske kort.

Tilæst evt appelsinpulver ( hjemmelavet appelsinpulver ) eller revet skal – men dette er ikke nødvendigt.

Lad juicen køle lidt af inden du kommer det i en bøtte med plads og stiller den i fryseren. 

Ind imellem tager du det ud og røre det rundt og skraber siderne for is og når massen er ca halvfrosset eller lidt mere……men ikke så fast du ikke kan røre det rundt så tager du det ud og tilsætter 2 æggehvider der er pisket meget stive sammen med 40-50 gram sukker. 

Du røre nu massen godt sammen og stiller det tilbage i fryseren. Over de næste par timer røre du jævnligt rundt i massen da juice gerne vil falde til bunden og så bliver det en kedelig sorbet som ikke er værd at spise. Når du fornemmer at nu behøver du ikke røre mere i det lader du det bare stå til du skal spise det.

Dette er en blød sorbet der er rigtig lækker og du kan spise den som den er, bruge den sammen med en chokoladekage eller med lidt marengskys som jeg har gjort her.

Marengskys med appelsinsmag.

3 æggehvider – brug den slags du selv synes og jeg bruger begge dele, men ofte til marengskys er det de pasteuriseret æggehvider da de er super lette at få rigtig stive og faste hvilket er det bedste hvis dine kys skal have en fin facon.

Pisk hviderne næsten stive og fortsæt piskningen imen du langsomt tilsætter sukkeret og fortsætter med at piske til du fornemmer sukkeret er opløst. Tilsæt en 1/2 tsk appelsinpulver og pisk det i.

Kom massen i en stor tylpose med en stjernetyl og sprøjt små kys ud – eller store du vælger jo selv form og facon.

Bag dem midt i ovnen ved 100 grader varmluft i 1 time. Sluk for varmen og stik en grydeske i lågen så den står lidt åbent og lad dem stå der til ovnen er kold.

Kom dem i en dåse og nyd dem til is eller andre lækkerier.

Appelsinsorbet med appelsinkys.

Appelsinsorbet med appelsinkys.

 

 

2 thoughts on “Appelsin sorbet og marengskys med appelsinsmag.”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.