Forårsblomster i kugleform.

Når man nørkler med garn så ender man altid med en masse små stumper og rester og jeg indrømmer blankt at jeg gemmer selv de små stykker, for man ved aldrig om man lige pludselig skal bruge netop den stump.

Men ind imellem er det jo også rart at få brugt lidt af det på en måde hvor man synes man får megen glæde af det og det har jeg her gjort i og med jeg har lavet en masse små blomster og sat på en styropor kugle-

Man bruger 1 styropor kugle og min er 10 cm Ø, silkebånd i den farve og længde der passer en, knappenåle med hoved og her kan man finde mange forskellige rundt omkring og her har jeg brugt nogle med hoved der ligner diamanter, evt nogle knappenåle med lidt større hoved som man kan sætte i evt små huller som kan være svære at undgå med mindre man lægger blomsterne over hinanden og det ville jeg ikke her,limpistol og ja en masse garn rester eller nyt hvis det er det man vil-

De små blomster.

Jeg brugte 76 stk til min kugle, men antal kommer jo an på garn, hækle fasthed, nål str osv, så her må man prøve sig frem.

Her er brugt alm 8/4 bomuldsgarn og en 3 mm hæklenål.

1. Lave en magisk ring
2. Lav en kædemaske, 1 stgm, 1 dbstgm, 1 stgm, 1 kædemaske og lave en kædemaske i den magiske ring – dette gøres i alt 5 gange og man har nu 5 kronblade. Træk snoren godt sammen så der er så lille et hul som muligt dog med det i mede der skal en nål igennem senere. Jeg hæftede ikke enderne men bandt bare et 3 dobbelt knude bagpå og klippe snorene ganske kort og det er nok.

Tag det bånd du ønsker og i den længde du vil have det, skal den hænges op skal der være så den kan det senere. Sæt det rundt om kuglen og sæt nogle nåle i undervejs så du kan holde det på plads.Når du kommer til der hvor båndet samles så kan du som jeg lige sno dem rundt om hinanden og hold dem i den modsatte retning af hvad du har sat dem rundt kuglen. Nu er du selvfølgelig nød til at pille det fra hinanden igen hvis du som jeg vil være på den sikre side og hæfte båndet fast med en limpistol. Der skal ikke meget til, bare nok til du ved det sidder fast. I toppen snoede jeg det igen og gav det lidt lim og satte en nål i så jeg var sikker på det blev hvor det skulle.

Så er det eller bare at gå i gang med at sætte blomster på.

Jeg kom ganske lidt lim bag på blomsten når jeg var sikker på det var der den skulle sidde og efterfølgende kom jeg en smule lim på nålens spids så jeg sikrede mig den blev inde i kuglen når det hele var færdigt.

Her kan man se hvordan jeg satte dem på og også den lidt større nål jeg brugt i de små mellemrum der kan komme. (dem kom jeg dog først i til allersidst)

Jeg havde min kugle stående i en lille flad skål, imellem hver blomst jeg satte på – dette behøver man jo ikke, men så viste jeg den ikke trillede nogen steder.

Så er det bare at fortsætte til kuglen er færdig og som sidste finish hvis man vil det kan man som skrevet sætte nogle større knappenåle i de små huller der kan komme. Men det er jo en smags sag og der kan også sagtens være andre ting man kan sætte ser så som små bitte blade, perler der limes på og ja hvad fantasien bringer frem.

 


Der kan måske sidde lidt lim fnuller på kuglen bagefter, men det er let at fjerne når bare man får øje på det.

Hvis nogen gerne vil have fat i de diamantnåle jeg har brugt så kan de købes her: Kija-Design.dk – men man kan også finde dem på WISH hvor vi vist er mange der efterhånden finder div små ting til billige penge. her skal man så bare vente længe på varen.

God fornøjelse og håber i evt deler jeres med mig på min FB side eller IG og tag mig gerne så jeg ser dem 🙂

Vær sød at linke til min blog hvis i vil dele ideen 🙂

©

Dette mønster er ophavsretligt beskyttet, og ingen del af dette mønster kan sælges, overføres eller distribueres i nogen form eller på nogen anden måde.

Du kan IKKE sælge mønstret og du må IKKE oversætte det uden tilladelse fra mig (designeren).

Du er velkommen til at sælge nogen af de genstande fremstillet af dette mønster. Jeg beder dog om at du anerkender mig som mønster forfatter/designer og at det indholder et link til min blog.