Dobbelte Grydelapper.

Rester i bomuldsgarn eller nyt hvis man vil det. Hvor meget ved jeg ikke helt, men der går jo ikke alverdens til dem.

Hæklenål 3.5 mm

Lav 46 luftmasker eller gør som jeg start med at lave et opslag med 45 hstgm, det giver en pænere start synes jeg. Men det er en smagssag og ikke nødvendigt.

Hækle første hstgm i 2 luftmaske og fortsæt til du kommer til sidste maske hvor du laver 2 i og så vender du arbejdet og laver 45 hstgm den anden vej – dvs der ligger nu en række hstgm på hver side at de opslået luftmasker.

Når du kommer til sidste maske fortsætter du bare i den allerførste du lavede og nu fortsætter du bare rundt og rundt i spiral og du kan undervejs jo lave striber hvis du synes. Jeg valgte kun at gøre det i de sidste 6 rækker.

Du skal lave så mange rækker at når du lukker det sammen modsat af retningen du hæklede….så rammer kanten hinanden og de skal nu sys sammen. Jeg lavede 25 runder på mine.

Sørg for at have en lang ende når du lukker den sidste maske af, du skal bruge en del til at sy sammen med. Garnet vil være midt på arbejdet som ses ovenover på billedet. Det syre du indvendigt så du ender oppe i spidsen hvor du skal begynde at sy sammen.

Sy igennem toppen af maskerne og træk i tråden efter nogle masker og det samler sig så du ikke kan se sammen syningen.

Jeg valgte at lave stropper med min kumihimo da jeg ikke havde andet. Men her kan man jo bruge hvad man vil.

Det færdige resultat.

Kumihimo’en er købt hos Yarnfreak.dk

Garnet brugt her er købt hos Littlehappycrochet.dk