Cover til Chokoladeappelsiner.

Disse er vældige populære i England og jeg har længe ville lave dem. Men de sidste 2 år har jeg ikke kunne finde disse chokolade appelsiner herhjemme og heller ikke i år. Så jeg endte med at bestille dem hjem fra England da jeg nu var så opsat på at lave dem.

De opskrifter man finder er alle lavet i akryl garn og da jeg vil bruge bomuld endte jeg med at måtte designe mine egne og håber de kan bruges af andre.

Det skal lige siges at mønstrene er ikke Test hæklet, men jeg håber de giver mening og ellers er man velkommen til at skrive.

Opskrift.

Christmas pudding.

Bomuldsgarn i brunt, hvidt, grønt og rødt – sidste evt i glimmer garn

Hæklenål 2.5 mm

Masker brugt:

Fm – fastmasker

Stgm – Stangmasker

Hstgm – Halv stangmasker

Klyngemasker – laves som alm stgm, men her starter man med at lave 4 luftmasker og derefter 4 stgm som man laver alm uden at trække igennem den sidste gennemtrækning. Når man har 5 kæder på nålen trækkes garnet igennem alle 5 kæder og lukkes med en kædemaske.

1 stk chokolade appelsin

Bunden laves i brunt garn

1) Magisk ring – lav 6 fm (6)
2) 2 -> 1 (12)
3) *1 fm – 2 -> 1* gentag (18)
4) *2 fm – 2 -> 1* gentag (24)
5) *3 fm – 2 -> 1* gentag (30)
6) *4 fm – 2 -> 1* gentag (36)
7) *5 fm – 2 -> 1* gentag (42)
8) 1 fm i alle masker (42)
9) *6 fm – 2 -> 1* gentag (48)
10) 1 fm i alle masker (48)
11) *7 fm – 2 -> 1* gentag (54)
12) *8 fm – 2 ->1* gentag (60)
13 – 19) fm i alle masker.
Luk af og hæft enden.

Top – laves i hvidt garn.

Laves som bunden, til og med runde 17.
18) Lav 6 luftmasker i første maske og derefter en fm i næste maske (dette er lykken til at lukke kagen sammen med rundt om en knap/kugle), *spring 1 maske over og lav 5 stgm i næste maske, spring 1 maske over og lav 1 fm i næste* gentages hele vejen rundt og der lukkes af og enderne hæftes.

Kristtjørne blade. – Her laves 3 stk – Det var svært at nedskrive hvad jeg lavede så jeg endte med et diagram som jeg håber er forståeligt.

Røde bær – enten i rødt bomuldsgarn eller rødt glimmergarn. Lav 3

Lave 4 luftmasker og lav nu en klyngemaske over 5 stgm i den første luftmaske og luk af og tag enderne og bind dem sammen bag på og du former hermed en kugle. Lad enderne sidde på så du kan sy dem på toppen senere.

Rød kugle knap.

Med dobbeltgarn og 3 mm hæklenål laves 4 luftmasker og i den 4 luft maske fra nålen laves nu en klyngemaske over 5 stgm. Luk af og bind knude med de 2 ender så den ligger på bagsiden og form den som en kugle. Lad tråden sidde og sy den nu i den nederste del så den sidder under den lykke du lavede i øverste del.

Sy stykkerne lidt sammen midt bag så delene hænger sammen når man åbner dem. Jeg gjorde det over 3 masker.

Sy bladene på og derefter de røde bær.

Appelsinen med rødt bånd og hvad der skal ligne nelliker.

Her bruges orange garn samt rødt og lys bronze glimmergarn. Man kan vælge alm rødt og brunligt bomuldsgarn.

Hæklenål 2.5 mm

Lav bunden og top som i Christmaspudding opskriften på bunden, men kun til og med runde 16. Runde 17 og 18 hækles med rødt glimmergarn. (her lave INGEN lykke)

Tag noget brunt eller bronzefarvet glimmergarn og lav hvad der evt kan ligne stjerner  rundt omkring på både over og underdel, disse skal gøre det ud for nelliker.

Med rødt glimmergarn eller alm rødt garn laves nu 4 luftmasker og i 2 luftmaske fra nålen laves der en fm og dette gøres også i de sidste 2. Lav en luftmaske og vend og hækle nu fm i alle 3 masker og dette fortsætter du med indtil dette bånd har en passende længde så du kan binde en lille sløjfe på toppen til sidst.

Du syr det røde bånd på så det går modsat af den røde hæklet kant og sørger for at der er lige fordeling af længden så det passer i toppen. På den øverste del syr du kun båndet på den ene halvdel, ellers kan du ikke binde sløjfe.

Skulle nogen sidde der ude og vide hvor man evt kan købe disse chokolade appelsiner online i Danmark, så vil jeg rigtig gerne vide hvor. Men ellers kan man købe dem hjem fra England og du finder dem her: British Corner Shop – de fås både i mælke og mørk chokolade.

©

Dette mønster er ophavsretligt beskyttet, og ingen del af dette mønster kan sælges, overføres eller distribueres i nogen form eller på nogen anden måde.

Du kan IKKE sælge mønstret og du må IKKE oversætte det uden tilladelse fra mig (designeren).

Du er velkommen til at sælge nogen af de genstande fremstillet af dette mønster. Jeg beder dog om at du anerkender mig som mønster forfatter/designer og at det indholder et link til min blog.