Tags

, ,

Dette er et gammelt mønster som af en eller anden grund aldrig er blevet udgivet. Men her kommer det og så sker der da lidt nyt her på bloggen….som jeg godt nok forsømmer rigtig meget.

Pt har jeg siddet med projekter der tager lidt mere tid end ellers og derfor er der ikke rigtigt blevet postet noget nyt her.

Men ind imellem er det nu rart med noget der er hurtigt og nemt at lave og da jeg havde købt nyt garn som er en tyndere version af ribbon garn, var jeg ikke længe om at finde ud af det skulle prøves til et cover til mit glas jeg har mine hæklenåle i.

Nu sad jeg jo ikke med et mønster og det gør man jo sjældent da glas har forskellige størrelser, men hvad der er ens for alle er jo en rund bund med udtagninger så man ender med en cirkel der passer til bunden og derefter kan man jo trylle med div mønster alt efter hvad man ønsker og jeg ville prøve at lave et med puff masker og jeg er ganske tilfreds med resultatet.

Garnet der er brugt hedder WEEKEND, fås i mange farver og er 100 % bomuld og kan købes her hos Elmelydesign.dk

Der gik ca 1/2 ngl og jeg brugte en 3.5 mm hæklenål.

Bunden: Der hækles i spiral og det er en god ide at sætte en maskemakør i den første maske når du starter en ny runde. * – * betyder du skal gentage dette runden ud.

 1. Lav 6 fm i en magisk ring
 2. Lav 2 fm i hver maske
 3. Lav *1 fm, 2 fm i 1*
 4. Lav *2 fm, 2 fm i 1*
 5. Lav *3 fm, 2 fm i 1*
 6. Lav *4 fm, 2 fm i 1*
 7. Lav *5 fm, 2 fm i 1*
 8. Lav *6 fm, 2 fm i 1*
 9. Lav *7 fm, 2 fm i 1*
 10. Lav *8 fm, 2 fm i 1*
 11. Lav *9 fm, 2 fm i 1*

Du kan fortsætte med udtagningerne hvis bunden på dit glas er større end hvad denne cirkel er – eller mindre for den sags skyld.

Nu laver du en række FM i bagerste maskeled, dette giver en pænt kant når du begynder at hækle selve coveret.

Mønster og her vender du ved hver ny omgang og pufferne vil ligge på den ene side og imens man hækler dem vil de lægge sig på bagsiden af arbejdet.

Puff maske: Slå garnet om nålen og gå ned i masken og træk garnet igennem og du har nu 3 tråde på nålen, gør det samme igen og du har nu 5 løkker på nålen, gentages 1 gang til og du ender med 7 løkker og nu trækker du garnet igennem alle løkkerne og ender med 2 masker på nålen og du slår garnet om nålen og trækker det nu igennem de sidste 2 masker. Jeg ved at nogen laver 9 løkker i puff maskerne og det kan man også godt, jeg syntes dog at det her var nok med 7.

 1. * 1 fm, 1 puff maske *
 2. * fm i alle masker *

Gentag række 1 og 2 og husk at brug makør så du ved hvornår du skal skifte imellem række 1 og 2.

Når det har fået den højde det skal have laver du 3 rækker med FM og slutter af med en række krebsemasker.

Og så kan man jo sætte bånd i og pynte det hvis man vil det.