Tags

, , , , , , , ,

Så kom der klarhed over sygdoms situationen…..den har godt nok givet mig flere grå hår end jeg havde og aldrig har jeg snakket så meget i telefon som de sidste knapt 3 uger og alle ved jeg hader det 😀

Det har bestemt ikke været 3 sjove uger….tværtimod. At jeg lå hele januar med høj feber og var hunde dårlig og måtte i penicillin behandling 2 gange….ialt 17 dage og rendte frem og tilbage hos lægen og fik taget blodprøver for at holde øje med infektionstallet….ca 3 x ugentligt, var en ting og jeg kom igennem det.

Men det var jo ikke en holdbar situation og jeg blev sendt til røntgen af lungerne og så skal jeg love for at cirkusset startede.

Dagen efter jeg fik taget røntgen blev jeg ringet op af lægen at der var fundet en skygge på højre lunge og man kunne selvklart ikke sige hvad det var. Så man satte hele systemet i gang fordi man mistænkte det for at være kræft.
Nu skulle jeg have taget CT scanning som jeg fik gjort ugen efter, heldigvis på Nyk sygehus og 4 dage efter den skulle jeg til Næstved og have lavet en Bronkoskopi i højre lunge og her så vi CT billederne og ja vi kunne se der var noget der ikke skulle være der (det er det der ses i den røde ring på billedet). Efter nogen snak fortæller de at de mistænker at det evt kan være Tuberkulose som man kan være smittet med for mange år siden og som kan ligge i dvale og så måske nu var brudt ud, men de siger samtidig at det selvfølgelig også kan være kræft. Så jeg var forberedt på begge dele og håbede selvfølgelig på det første.

Der gik nogle dage og jeg bliver ringet op fra Næstved sygehus med beskeden at de prøver det havde taget hverken viste tuberkulose eller kræft. Men som lægen sagde så er der jo noget og jeg ville blive fulgt til de havde fundet ud af hvad og jeg skulle stadig være forberedt på det kunne være kræft. Men nu ville de sende mig til en PET scanning af hele kroppen og med den ville de kunne se om der var noget i kroppen der ikke skulle være der og om der var noget der var aktivt. Og heldigvis skulle jeg op og have taget den et par dage efter og det var i fredags i sidste uge.
Lægen ringede mig op i går mandag og gav mig resultatet og jeg kunne ånde lette op da der ikke var nogen tegn på kræft og det jeg havde i lungen var en byld som var nået til det punkt at der var gået huld på den og derfor havde mit infektionstal været så højt og også grunden til jeg lå med feber så længe. Og det er også derfor den har form som en ring sagde han…..var den ikke sprunget/bristet havde der været en massiv knude og ikke en ring og det mørke i ringen er der hvor betændelsen har siddet.

Så nu kunne jeg ånde lettet op og det eneste jeg nu skulle holde et skarpt øje med var min temperatur og jeg skal tage den dagligt og ved den mindste smule skal jeg i behandling med noget der er stærkere end hvad man normalt giver ved infektion. Alt det fordi hvis jeg får en lungebetændelse så vil jeg blive meget syg sagde han og de skulle holdes underrettet og være i dialog med egen lægen om hvilket medicin jeg skal have hvis jeg får feber igen. Og så skulle jeg der op igen om 2-4 mdr så de kunne se hvordan den så ud og lige tjekket op på det hele.

Jeg er lettet……men set i bagspejlet er det jo startet sidste år hvor jeg havde feber on and off hele året og ikke gik til læge med det. Nu er jeg heldigvis blevet klogere og skal nok finde lægen ved den mindste smule.

Heldigvis er jeg pt feberfri, men kroppen er træt efter omgangen i januar. Men jeg prøver at komme i gang og er heldigvis der nu hvor jeg får mad hver dag, også varm mad til aften og det trængte kroppen til efter 1 mdr på knækbrød og vand
Fordelen ved især PET scanningen er at nu ved jeg der ikke er noget i kroppen der ikke skal være der. Det eneste lægerne har kommenteret på i forhold til CT og PET scanningen er at min nederste del af ryggen er fuldstændigt smadret og slidt så meget i stykker at det er helt utroligt…..det ved jeg jo så godt, men det er da rart nok at få det bekræftet igen. Det sørgelige er så der ikke kan gøre noget ved det, men nu mener man jeg har et enzym i kroppen der gør jeg ikke optager medicin som alle andre og skal så have en ny slags og det håber jeg så kan hjælpe mig.

Jeg har heldigvis haft et godt bagland imens alt det her stod på og jeg er alle dybt taknemlig for deres omsorg og stillende op og kørte mig hid og did samt var med til div samtaler. Jeg kunne ikke have klaret det uden dem.

Så nu kan vi gå foråret i møde og forhåbentlig feber fri 😀