Tags

, , , , ,

Nogen har måske lagt mærke til jeg ikke skriver så meget, og hen over de næste 3 mdr tid vil der heller ikke komme så meget fra mig…..hvorfor?

Ganske enkelt fordi jeg på trods af jeg ikke ser mig selv som tudse gammel….læs 58 år, har fået grå stær og jeg kan stort set ikke se med det højre øje, noget bedre med det venstre….heldigvis for ellers havde jeg godt nok været lost.

Men slemt er det og hende oppe hos øjenlægen kunne slet ikke måle styrken eller andet i mine øjne og siger sødt…..Du kan da ikke se ret meget hva ? Nix det kniber seriøst meget.

Har det været længe undervejs…..nej det synes jeg jo ikke selv. Opdagede hen over sommeren at det var som om der var en grå sky foran mit højre øje og i første omgang slog jeg det hen, nok også fordi det som så ikke generede mig. Men sidst i juli blev jeg meget bevist om den skygge der var for det højre øje og måtte sande at det nok var bedst med en tur hos øjenlægen.

Fik så ringet og som jeg nok havde på fornemmelsen var der lang ventetid…..så jeg ringede 1 august og fik en tid d 22 november. Og tro mig det er blevet markant værre i den tid og nu mærker jeg hvordan jeg sidder skævt med hoved for at læse med det venstre øje…..ikke jeg tror det hjælper, men nok bare sådan en ting man gør. Det gør ondt i øjnene at kikke på computersider som jo for det meste har en hvid baggrund og det gør jeg holder mig fra det i længere tid. Hurra for Youtube der heldigvis giver en mulighed for sort/nat baggrund….så kan jeg da stadigvæk se hækle videoer.

Nå men nu fik øjenlægen så undersøgt synes og jeg jeg fik beskeden grå stær og at det kunne opereres så jeg fik synet tilbage og der er da ingen tvivl om at jeg skal have det gjort……det er sku ikke sjovt ikke at kunne se, synes det er rigeligt at jeg skal bruge briller for både at se langt og kort. Og fordelen ved en OP er at jeg kan være heldig at slippe for briller til at se langt med og det ville være skønt….men også underligt da jeg har brugt briller siden jeg var ca 20 år gammel.

Igen er der så ventetid…..den kunne jeg så måske skære ned på ved at prøve at få tid i Næstved eller Roskilde, men jeg magter ikke at skulle pendle frem og tilbage, først OP og sidenhen check af øjnene…… Så nej jeg valgte at den øjenlæge jeg var ved skulle gøre det og jeg fik en tid til forundersøgelse og snak d. 1 februar og så skulle OP være i marts.

Så man kan nok regne ud der går ca 3 mdr med dårligt syn og det vil betyde jeg ikke skriver så meget og slet ikke dukker op med små opskrifter. Jeg har svært nok ved at hækle og må nøjes med at hækle noget der er nemt at gå til og hvor maskerne ikke er for små. Det har så sat julehækleriet i bero da jeg ikke kan sidde med en lille nål og lave de små finesser der evt skal til. Surt det er det…..men det havde været værre hvis jeg slet ikke kunne eller der ikke kunne gøres noget og jeg så ville ende med helt at måtte droppe det.

Der er kun ET problem ved at jeg skal opereres og det er bedøvelsen. Nogen vil jo vide at jeg har været igennem 3 operationer hvor der blev brugt lokalbedøvelse og alle 3 gange virkede det IKKE og den sidste gang har været meget traumatisk for mig og bare tanken om det kan få mig til at kaste op. Men jeg må sørge for at få en god snak omkring det og så håbe det bedste. Det er dog ikke så smart hvis det ikke virker og jeg så i min panik flytter på hoved……åh ja jeg forstiller mig allerede det værste og det kan jeg nok ikke lave om på. Bare natten op til jeg skulle til øjenlægen sov jeg ikke overhoved og det var fordi jeg i bund og grund er skrækslagen for at skulle opereres. Jeg er dog nød til at sige til mig selv at det er nødvendigt og så må jeg evt bede lægen om noget der kan få mig til at falde til ro op til og på dagen.

Nu ønsker jeg mig bare at der IKKE kommer mere…..slidegigt i ryggen så jeg ikke kan gå/stå og har konstant smerter medmindre jeg sidder/ligger og det er seriøst trættende og ikke særlig rart, gråstær så jeg ikke kan se, svigtende muskler i armene så jeg har svært ved at bruge dem…..nu må nok være nok og så må flere skavanker gerne sendes vider til andre. Jeg har rigeligt at slås med synes jeg 🙂

Vil poste lidt billeder af ting jeg måske er heldig at få færdig og skrive lidt hvis jeg orker at sidde og lede efter bogstaverne 🙂

Tak fordi du læste med

 

PS: hvis der er en stavefejl eller mangler bogstaver…..så er det fordi jeg netop har svært ved at se 🙂