Tags

, , , , , , , , ,

Det er vældig populært i øjeblikket at strikke og hækle med en tråd i fx uld og en tråd mohair garn og det gir en lækker overflade og en helt andet look og jeg skulle selvfølgelig også lavet et eller andet med den slags garn.

Valget af garn blev Drops Baby Merino og Brushed Alpaca Silk og holdt i farven natur. Og så skulle enderne pyntes med hver sin pompon….det ser jo så yndigt ud.

Der er brugt 5 ngl Drops Baby Merino og 6 ngl Brushed Alpaca Silk (ca….dog ikke mere)

Hæklenål 7 mm og hvis du hækler stramt i al almindelighed så skal du måske op i en 7.5 – 8 mm. Det skal være lidt løst for at være blødt og du kan selv mærke om du finder det blødt nok….ellers gå op i str af nål.

Mønstret er lige til og kaldes Moss Stitch på engelsk og igen må jeg undskylde at jeg ikke kender det danske navn på netop det. Men sådan er det jo når 98% af alle de mønstre man bruger er på engelsk 🙂

Jeg synes tilgengæld at det var/er svært at skrive mønstret ned så jeg sikre mig at man forstår det og derfor gik der også lidt tid inden jeg fik det ned her på bloggen. Har dog valgt at lave billede til de første rækker og skrive en forklaring her og når man er kommet til 4 rk så gentager man bare om og om igen til det har den str man vil have eller man har brugt garnet op.

Jeg er ikke godt til at fx sætte navn på de ting jeg laver…..men kom dog frem til Snefnug sjal da vi nærmer os den tid hvor sneen dukker op og jeg elsker sne og hvid/naturfarvet tøj sammen.

Snefnug Sjal

1 rk: Lav 3 luftmasker

2 rk: I den 3 luftmaske fra nålen laver du 1 fm og så 3 luftmasker.

3 rk: Vend arbejdet og lav nu 1 fm , 2 luftmaske og 1 fm i mellemrummet imellem fm og de 2 luftmasker. (se de 2 næste billeder)

4 rk: Lav 3 luftmasker og vend. og lav nu 1 fm imellem fm, luftmaske og fm fra omgangen før. Se billede.

4 rk fortsat: lav en luftmaske og i løkken af 3 luftmasker (dem du vende arbejdet med) laver du 1 fm, 1 luftmaske og 1 fm. (se billeder)

Nu gentager du denne række* – * til du har den ønsket størrelse på sjalet.

Hver omgang starter med 3 luftmasker og man vender arbejdet. Og dernæst 1 fm i det første mellemrum imellem 2 fm og man slutter alle rk med at lave 1 fm, 1 luftmaske og 1 fm i løkken af 3 luftmasker (dem som man vendte med)

5 rk: Lav 3 luftmasker og vend arbejdet. Lav 1 fm i første mellemrum imellem de 2 fm, *1 luftmaske, 1 fm imellemrummet imellem de 2 fm, 1 luftmaske,* 1 fm, 1 luftmaske, 1 fm i løkken af 3 kædemasker

Her kan man se hvordan man kan se fm og luftmasker og det mønster der danner sig.

Man behøver ikke at sætte pomponer i til sidsts, der vælger man jo selv. Jeg synes bare det så sødt ud og gav det lige det sidste.

Det er ikke test hæklet. Men er du i tvivl om noget eller mener det kan forklares bedre, så er du velkommen til at skrive til mig….find mig på min FB side da jeg svare hurtigere der.

©

Dette mønster er ophavsretligt beskyttet, og ingen del af dette mønster kan sælges, overføres eller distribueres i nogen form eller på nogen anden måde.

Du kan IKKE sælge mønstret og du må IKKE oversætte det uden tilladelse fra mig (designeren).

Du er velkommen til at sælge nogen af de genstande fremstillet af dette mønster. Jeg beder dog om at du anerkender mig som mønster forfatter/designer og at det indholder et link til min blog.

Advertisement