Tags

, , , , , , ,

Voksen Halsedisse.

Jeg blev forleden spurgt om jeg ikke kunne trylle en voksen udgave frem ud fra den jeg har lavet til børn og den udfordring kunne jeg jo ikke sige nej til og nu er resultatet klart og jeg er ganske tilfreds med den.

Højden på kraven synes jeg man skal prøve sig frem med. Nogen vil have den længere og andre kortere og det finder man bedst ud af ved at prøve den. Jeg har 16 rækker og den går godt op om halsen og derfor er det antal rækker jeg bruger her.

Opskriften kan sagtens gøre mindre eller større ved at lave mere eller mindre masker i kraven og så dele bærestykket i 6 dele med lige mange masker imellem.

Opskriften er IKKE testhæklet da jeg ikke har overskud eller tid til det og er der noget man er i tvivl om kan man hurtigt fange mig på min FB side og så er jeg behjælpelig hurtigst muligt.

Ny omgang startes altid med en kædemaske for at komme lidt op i højden og så en Frstgm eller 1 stgm alt efter hvor du er i arbejdet.

Man kan også bare lave 3 kædemasker i den første maske hvis man heller vil det. Jeg synes bare det andet giver et pænere resultat og man ser knapt hvor man er begyndt på en ny omgang. Men det er et valg man selv kan gøre.

Jeg starter med en Stgm Chainless Foundation og du kan se video til den nederst i opslaget. Den er på engelsk men billederne er nemme at se og forstå.

Der bruges følgende masker: Brstgm (Relief stangmaske bagfra) og Frstgm (Relief stangmaske forfra) – Se video nederst i opslaget hvor KreaLoui har lavet nogle gode og nemme videoer til dem.

1 ngl Mayflowers 1 Class. (75% superwashed uld og 25% nylon) En lækker blød garn. Men anden garn med ca 210 meter pr 50 gr kan også bruges. Jeg brugte ca 70 gr.

Hæklenål 3.5 mm og 4 mm

Omgang 1: 108 stgm på nål 3.5 mm som foundation chain, jeg bruger denne metode da det giver en strækbar omgang – se video sidst i opslaget.

Du kan også slå maskerne op og hækle den første runde stgm. og du skal selvfølgelig have 108 stgm ialt. Så skal du bare sørge for at det er løst, ellers kan du ikke få den over hoved.

Du skal nu fortsætte arbejdet med reliefstangmasker foran og bagom – se video sidst i opslaget.

Alle omgange slutter med at man samler runden med en kædemaske i den første Frstgm og man laver så en kædemaske for at komme lidt op i højden og laver nu en Frstgm om den samme maske i første omgang/omgangen før

Omgang 2-17: Hækle derefter 16 runder i skiftesvis 1 Frstgm og 1 Brstgm

Når du har lavet kraven så høj som du ønsker den eller de 16 omgange jeg skriver ( 17 med foundation chain), så fortsætter du arbejdet med kun at bruge alm stgm.

Omgang 18: 1 stgm i alle m

Omg 19: 1 stgm – 2 stgm i 1 *(her skifter du imellem at lave 1 stgm i 1 maske og 2 stgm i den næste maske)*

Omg 20 : 1 stgm i alle. Sæt 1 makør i nr 27 maske

Omg 21-22: tages ud i hjørner med 2 stgm, 1 kædemaske, 2 stgm. Stgm i alle andre.(2 omgange)

Omg 23- 26: Stgm i alle, i hjørner/udtagning laves nu kun 1 stgm og 1 lm og 1 stgm (4 omgange)

Omg 27: stgm i alle m og 1 stgm imellem de 2 stgm med 1 lm imellem (hjørne/udtagning )

Omg 28-29: med en 4 mm hæklenål laves der en kædemaske i alle masker.
Klip garnet og hæft enderne.

Vil man have den længere ned over brystet kan man bare lave flere rækker af samme slags som omgang 23-26

©

Dette mønster er ophavsretligt beskyttet, og ingen del af dette mønster kan sælges, overføres eller distribueres i nogen form eller på nogen anden måde.

Du kan IKKE sælge mønstret og du må IKKE oversætte det uden tilladelse fra mig (designeren).

Du er velkommen til at sælge nogen af de genstande fremstillet af dette mønster. Jeg beder dog om at du anerkender mig som mønster forfatter/designer og at det indholder et link til min blog.

 

Advertisement