Tags

, , , , , ,

Sidste år hæklede jeg halsedisser til børnebørnene og de fungerede fint. Jeg selv synes de burde gå lidt mere ned over brystet. sådan lidt som når man strikker dem. Men da jeg ikke gad strikke måtte jeg jo finde en løsning.

På et tidspunkt i sommers da jeg sad og lavede bære stykke til en kjole slog det mig at man kunne jo bruge stort set samme princip med hensyn til udtagninger og få en halse disse med et godt bærestykke. Og jeg satte i gang med at lave en krave som det første og så kom jeg til bære stykket som jeg lavede om et par gange før jeg var tilfreds. Dette resultat fungere nu fint og den varmere lidt mere end dem jeg lavede sidste år.

Og da andre sikker også gerne vil have halsedisser til ungerne skrev jeg ned hvordan og deler det her.

Opskriften kan sagtens gøre mindre eller større ved at lave mere eller mindre masker i kraven og så dele bærestykket i 6 dele med lige mange masker imellem. Jeg vil dog ikke lægge ud hvor mange da jeg ikke kan prøve mig frem på str ud over dem jeg skriver her.

Opskriften er IKKE testhæklet da jeg ikke har overskud eller tid til det og er der noget man er i tvivl om kan man hurtigt fange mig på min FB side og så er jeg behjælpelig hurtigst muligt.

 

Størrelsen passer til 1.5 – 3.5 år +/-

Hæklenål: 3 mm

Jeg starter med en Stgm Chainless Foundation og du kan se video til den nederst i opslaget. Den er på engelsk men billederne er nemme at se og forstå.

Der bruges følgende masker: Brdstgm (Relief dobbeltstangmaske bagfra) og Frdstgm (Relief dobbeltstangmaske forfra) – Se video nederst i opslaget hvor KreaLoui har lavet nogle gode og nemme videoer til dem.

1 ngl Mayflowers 1 Class. (75% superwashed uld og 25% nylon) En lækker blød garn. Men anden garn med ca 210 meter pr 50 gr kan også bruges. Jeg have en lille smule i overskud.

Omg 1) Lav en foundation chain med 84 Stgm  og samle det til en ring. Denne giver en meget mere elastisk kant, men du kan også lave alm kædemasker og samle til en ring og starte 1 omg med en række Stgm.

Du starter en ny runde med 1 kædemaske og den kædemaske tæller ikke med som en maske, det er bare for at få lidt højde på den første maske der laves.

Omg 2) Frdstgm i første stgm fra første omg, 1 Brdstgm i nr 2 stgm fra første omg. Fortsæt med 1 Frdstgm,. 1 Brdstgm omgangen ud og samle med en kædemaske i den første Frdstgm.

Omg 3 – 15  lavedes som omgang 2 – her kan du forlænge den med rækker hvis du synes den er for kort eller omvendet og lave mindre.

Her fra går du over til at lave almindelige Stgm.

Omg 16 Lav 1 omg Stgm hvor du hækler 13 stg og sætter en makør i den 14 stgm x 6 ialt. Nu har du lavet hjørnerne som skal bruges til bærestykket .

Omg 17 – 22 (6 omg) 1 kædemaske og lav den første stgm i den maske du lavede kædemasker i, 1 stgm i de følgende 12 stgm (ialt 13), i den 14 m ( den med makør i) laves 3 stgm og du sætter nu makøren i den midterste af de 3 stgm. Dette gøres i alle hjørner.

Omg 23 – 24: disse omgang tager du IKKE ud, og du kan fjerne maskemakørene.

Omg 25 og 26: lav 2 omg med 1 kædemaske i bagerste maskeled. Dette giver en fin kant der ikke ruller.

Hæft enderne og den er klar til brug.

©

Dette mønster er ophavsretligt beskyttet, og ingen del af dette mønster kan sælges, overføres eller distribueres i nogen form eller på nogen anden måde.

Du kan IKKE sælge mønstret og du må IKKE oversætte det uden tilladelse fra mig (designeren).

Du er velkommen til at sælge nogen af de genstande fremstillet af dette mønster. Jeg beder dog om at du anerkender mig som mønster forfatter/designer og at det indholder et link til min blog.