Tags

, , , , , , , , , , ,

Jeg er ikke oplagt til at hækle julepynt i år, men jeg kan heller ikke helt sidde uden noget i hænderne. Der er godt nok et par ting jeg burde se at få lavet….men selv det får vente til jeg finder mit projekt “mode” frem igen.

Men så faldt jeg over en ny CAL på et tæppe og NEJ jeg skulle ikke i gang med et nyt tæppe, men jeg blev ret vild med den midterste del af tæppet og tænkte det måtte jeg kunne bruge til noget andet og hoved blev sat i gang og HALLO…..hvem kan ikke bruge lidt nye grydelapper….jeg kunne godt og fluks gik jeg i gang med at lave et sæt.

De første jeg lavede er med Must Have 100 % merciseret bomuld som jeg køber hos Littlehappycrochet.dk og her havde jeg 4 nuancer i pink og lyserød samt en hvid og jeg endte med 3 rækker af hver farve for at få det flotte spil og jeg brugte en nål 3.5 mm. Garnforbrug er ca 2 ngl da mine vejede 100 gr da de var færdige.

Nu fik jeg så blod på tanden og rode alle mine garner igennem for at finde mere der passede sammen og her var så 4 nuancer i turkis…hvilket også er en vild flot farve, dog er dette en blanding af Drops og Garn Royal garn og de får ikke den samme flotte blanke overflade som de pink og det skal også kun laves med en 3 mm nål så de bliver en anelse mindre. Men pyt det gør ikke noget….man kan jo evt tage et par rækker mere hvis det er. Jeg synes så de passer ok til mig.

Nogen har spurgt om de er tykke nok, nu kan det jo være svært at svare på da jeg for det første ikke kan lide tykke grydelapper og dernæst altid laver mine grydelapper i enkelt tråde. De får nemlig altid en str så de kan bukkes hvis det er en meget varm ting, men til gryder og den slags er mine altid tykke nok….til mig. Men man kan jo vælge dobbelt garn, så skal man jo bare huske man skal op på en større nål og nok også nogle omgange mindre så de ikke bliver kæmpe store. Men det ved man jo nok hvis man hækler 🙂

Nå men vi skulle jo også snakke mønster og jeg smider her et link til bloggen hvor man kan finde opskriften og et link til videoen. Jeg har kun brugt Del 1 til grydelapperne og opskriften findes kun på engelsk. Men videoen er super nem at følge og alle burde kunne finde ud af det.

CAL’en hedder Elements CAL og du finder alle oplysninger samt videoer i link her under.

Designer er: Sandra Kuijer

Skreven opskrift: Hooksandyarn.nl

It’s all in a Nut Shell

 

Advertisement