Tags

, , , , ,

Jeg fik lavet en lille baby octopus eller som nogen vil kalde den “sprutten”. Den her er dog døbt baby octopus og mønstret er fra ByKirsti.dk og du finder hendes mønster her på Ravelry: Baby Octopus fra bykirsti.blogspot.dk Så nu er der en til barnebarnet når han dukker op 🙂

Der manglede dog et eller andet da jeg var færdig og jeg kunne jo ikke så godt sætte en sløjfe på, så jeg satte mig ned og kom frem til en bette høj hat til ham og jeg er ganske tilfreds med resultatet og den kan jo bruges til andre ting end lige denne her og der er nu lavet en lille opskrift på den og håber andre får glæde af den.

Her lidt billeder af processen og den er her lavet i en lysere farve så man bedre kan se den.

Mini Høj Hat

Bomuldsgarn 8/4

Hæklenål 2 mm – 2.5 mm – alt efter hvor stramt du hækler.

Du hækler i spiral så husk maskemakør i den første maske.

1) Magisk ring og 6 fm
2) 2 fm i alle masker = 12 m
3) *1 fm – 2 fm i en* = 18 m gentag *-*
4) 1 fm i alle masker men kun i det BAGERSTE maskeled
5) *2 fm – 2 fm sammen* gentag *-* slut med 2 fm = 14 m
6) fm i alle masker
7) fm i alle masker
8) *2 fm i en* gentag *-* = 28 m
9) * 1 fm – 2 i en* gentag *-* = 42 m
10) slut af med en række krebsemasker eller hvad man ellers kunne tænke sig. Man
behøver ikke lave en række efter (9) men så bliver skyggen bare smallere.
Man kan også bare lave en række alm fm for at få den bredere.

Når jeg hækler 2 masker sammen så tager jeg kun det forreste maskeled fra begge masker og trækker tråden igennem og laver så en fm. Det er for mig den måde der virker bedst og som jeg synes er pænest. Men man kan gøre som man vil og bruge den måde man bedst kan med.

Opskriften er ikke prøve testet ud over hvad jeg selv har gjort, så er der noget du synes jeg mangler at skrive eller der er en fejl så sig endelig til.

Jeg fylder en smule bamsefyld i toppen af hatten for at den holder facon og så klipper jeg ikke tråden fra da jeg startede den magiske ring, denne tråd bruger jeg til lige at sy hatten fast midt på for at trække toppens flade stykke en smule ned så den ser fin ud og derefter syr jeg hatten på, dog ikke helt ude i kanten af den. Det ser sødere ud når skyggen sidder løst hele vejen rundt. Og her kan man så også forme hattens skygge som man vil, bare pænt rundt som jeg har gjort, eller man kan trykke siderne lidt ind så den ligner en cowboyhat. Det er nok kun fantasien der sætter grænser for hvordan du kan sætte den. 🙂

©

Dette mønster er ophavsretligt beskyttet, og ingen del af dette mønster kan sælges, overføres eller distribueres i nogen form eller på nogen anden måde.

Du kan IKKE sælge mønstret og du må IKKE oversætte det uden tilladelse fra mig (designeren).

Du er velkommen til at sælge nogen af de genstande fremstillet af dette mønster. Jeg beder dog om at du anerkender mig som mønster forfatter/designer og at det indholder et link til min blog.