Tags

, , , , , ,

pippasliv.com.ugle

Bomuldsgarn og nål 3 mm

1) Lav en Magisk cirkel – eller 2-3 kædemasker du samler til en ring og lav 6 fm i cirklen og da jeg hækler i spiral samler jeg cirklen ved at lave 1 fm i første maske og sætter her en maskemakør så jeg ved hvor jeg starter og husk denne maske er den første i den nye række.

2) Hækle 2 fm i hver maske = 12 m

3) Hækle *1 fm – 2 fm i en fm* gentag *-* hele vejen rundt. = 18 m

4) Hækle *1 fm i de næste 2 fm og 2 fm i den 3 fm* gentag *-* hele vejen rundt = 24 m

5) Hækle *1 fm i de næste 3 fm og 2 i den 4 fm* gentag *-* hele vejen rundt = 30 m

6) Hækle *1 fm i de næste 4 fm og 2 i den 5 fm* gentag hele vejen rundt = 36 m

7) Hækle *1 fm i de næste 5 fm og 2 i den 6 fm* gentage hele vejen rundt = 42 m

8) Hækle *1 fm i de næste 6 fm og 2 i den 7 fm* gentag hele vejen rundt = 48 m

8) Du er nu færdig med at tage ud og skal bare hækle rundt.

Her kan du dele farverne som du vil, alt i alt har jeg 11 runder (incl dem med udtagninger) i bunden, dernæst 8 rækker af de 2 andre farver. Dvs ialt 27 rækker.

Du lukker nu den sidste maske af og lader en lang snor være som du senere bruger til at hækle den sammen med i toppen.

pippasliv.com.ugle pippasliv.com.ugle pippasliv.com.ugle

Øjne.

1)Lav en magisk ring og lav 6 fm og samle den i første fm, husk maskemakør (denne maske gælder for den første maske på række 2)
2) 1 fm i næste maske og 2 i næste fm = 12 m
3) 1 fm i de næste 2 fm og 2 i den 3 fm = 18
Luk af og fæstne garnet fra midten, men lad der være garn nok til du kan sy øjet på.
Du laver 2 af disse.

Nu syr du med sort garn øjnene på og her er det jo kun fantasien der sætter grænser.
Fold uglen så du har den lange råd i den ene side.

Placer øjnene så de ligger ca imellem række 17 og 21 og med ca 5 fm imellem og sy dem fast i den yderste kant maske.

pippasliv.com.ugle pippasliv.com.ugle pippasliv.com.ugle pippasliv.com.ugle

Næb – se billeder.

Imellem øjnene finder du 3 huller (imellem fm) – lige under midten af hvor øjnene ligger. Her tager du rødt garn (eller den farve du vil) og stikker nålen med garnet ind igennem fra bagsiden og laver et sting fra 1 fm til den 3 dvs over 3 masker. Derefter finder du midten ca 2-3 rækker nede (man kan se hvor det passer) og nu laver du igen en syning fra et hjørne til spidsen og igen fra spidsen og op til starten og nu har du en trekant og den syr du så hen over fra top og ned til spidsen, men husk at flytte den foroven så du fordeler garnet pænt men kun bruger samme sted i spidsen af næbet. Til sidst lader jeg nålen komme ud i spidsen og slår lige en tråd om alle de tråde der nu er og på den måde samler spdsen så den bliver pæn og lave en lille knude du skubber bagom og nu hæfter jeg garnet på bagsiden.

pippasliv.com.ugle pippasliv.com.ugle pippasliv.com.ugle pippasliv.com.ugle pippasliv.com.ugle pippasliv.com.ugle pippasliv.com.ugle pippasliv.com.ugle pippasliv.com.ugle

Mini Hjerte

Lav en Magisk ring og lav 3 kædemasker, dernæst laver du 2 stgm, 2 hstm, 1 stgm, 2 hstm, 2 stgm og til sidst 3 kædemasker som du nu hæfter til ringen med en luftmaske. Træk forsigtigt i tråden så du samler hjertet og hjælper det i facon. Lad begge snore have lidt længde – den midterste skal bare lige igennem uglen og senere knyttes til den du syr den på med. Så bare du har lidt mere længde i den yderste så du kan sy den på.

pippasliv.com.ugle

Dette behøver du jo ikke og du kan jo lave en blomst eller andet at sætte på eller slet ikke noget. Her er frit slag.

Jeg tager nu en tråd i bundfarven med god længde på og den syr jeg igennem bunden så tæt på midten som muligt og så usynligt som jeg nu kan, men med sikkerhed for det holder og jeg ender så med 2 tråde som jeg tager med op langs siden og her finder jeg midten af hver langside og syr lige tråden igennem en indvendig maske så den ikke ses udvendigt – dvs 1 tråd på hver side af uglens inderside (for og bag).

pippasliv.com.ugle pippasliv.com.ugle

Dernæst begynder jeg med en nål 2.5 mm at hækle toppen sammen i det bagerste maskeled og trækker garnet igennem uden at lave en maske og når jeg kommer hen til de 2 tråde fylder jeg uglen op med det fyld den nu skal have og så tager jeg de 2 tråde og samler dem og slår knude på dem og former hermed toppen og bunden (bunden bliver mere flad og toppen synker ned og giver en øre effekt) og når jeg er sikker på det ser ok ud slår jeg en ekstra knude så jeg ved den holder og sætter lige tråden på en nål og syr den igennem fyldet og ud og ind af arbejdet inden jeg klipper den af og så fortsætter jeg med at lukke uglen og hæfter tilsidst tråden ved at lave en løkke og trække garnet igennem og stramme til og det gør jeg 2 gange og på den måde får dette øre også den facon som øret i den anden side har.

pippasliv.com.ugle pippasliv.com.ugle

Så er den lille sag færdig 🙂

pippasliv.com.ugle

Håber du får glæde af opskriften…..men vær obs på dette er min første rigtige danske opskrift og jeg har måske brugt for mange ord i mine forklaringer og skulle der være noget du mener vil være bedre skrevet anderledes så lad mig det endeligt vide.

© Copyrights:

Opskriften er min egen og du må bruge den til privat brug.

du kan henvise til min blog og må ikke dele ved kopiering til blog, Facebook, andre steder eller i papirform.

Du må gerne sælge det færdige produkt med henvisning til mig som designer sammen med en henvisning til min blog eller FB side eller Instagram

deler du billeder af din færdige ugle ville det være super dejligt og glæde mig om du også her linker/tagger til enten bloggen, Instagram: @pippasliv, Facebook: pippasliv.  På min Facebook side må du også rigtig gerne dele billeder af uglen så man kan se den. Tak.

Advertisement