Tags

, , , , , , , , ,

Jeg hækler lystigt i øjeblikket og afprøver div nye mønstre og muligheder og min viden bliver større og større for hver dag der går og glæden vokser i takt med dette og jeg ved jeg fremover skal være meget obs på hvad garn jeg køber samt de farver jeg vælger. Mest af alt fordi at er det dét rette er der større mulighed for at jeg bruger det eller giver det væk…..og ikke bare lægger det i skabet 🙂

Et eksempel er en pude jeg har lavet og det viste sig at være en stort arbejde selv om det egentlig er ganske simpelt når det kommer til mønster og måde man gør. Men fordi man skal hækle i bagerste kæde i hele bunden og det bomuld man så har er af en kvalitet der splitter, ja så skal man hele tiden være obs på at få alle tråde med og det er ret tidskrævende. Derefter skal der hækles en ganske alm maske i den yderste kæde man ikke brugte først og igen skal der kikkes…..til slut er det heldigvis kun dobbelte stangmasker i hele cirklen (1 db stm- 2 db stm i samme maske). Selve mønsteret er faktisk ret flot…..jeg gjorde bare den store fejl at lave bunden i hvid, derefter en række med mørk pink og så den sidste række i lys rød i den tro det ville se super godt ud…..men ærlig talt ser det en smule kikset ud, men jeg gider PT ikke trævle det op. Om det sker en dag er jeg sikker på, jeg gider ikke have noget jeg ikke er tilfreds med…..men for nu blir den hvor den er 🙂 Opskriften er en Red Heart garn opskrift og hedder Ruffle Rose pillow.

Ud over det har jeg lavet en anden blomster pude som jeg er ret vild med og ved jeg kommer til at lave flere af i forskellige farver…..den er såre simpel og ret hyggelig at lave.. Her er farverne helt i min ånd, måske ikke lige til stuen…..men i soveværelset ville den være perfekt.

Blomster pude. - Hæklet

Blomster pude – Hæklet.

Spiral pude - hæklet

Spiral pude – Hæklet.

Og da disse to var færdig var jeg en smule i tvivl om hvad jeg ville lave og endte med at kikke på hæklet tasker og blev enig med mig selv om at dette måtte prøves og jeg faldt for denne model der hedder Fat Bottom Bag og der er tons af forskellige udgaver af denne, men jeg faldt over en italiensk video og selv om jeg ikke fattede en brik så havde hun dog skrevet de basale ting i videoen og resten kunne man jo se og ord var unødvendige. Resultatet blev ganske godt, men set i bakspejlet havde en blank og mere fast bomuld være at fortrække. Men det forhindrede mig ikke i at gøre den helt færdig og fore den med silkestof og hallo her til sommer vil den være ganske fin og ikke en andre render rundt med 🙂

Fat bottom bag.

Fat bottom bag.

Fat bottom bag.

Fat bottom bag.

Fat bottom bag.

Fat bottom bag.

Fat bottom bag.

Fat bottom bag.

Jeg kunne godt blive forfalden til at lave tasker da det er ret sjovt. Men skal de fores er det også et ret stort arbejde. Men der skal dog laves et par stykker mere i en blank og mere fast bomuld.

Der findes opskrifter samt videoer til både puder og taske og jeg lægger dem ud på min Facebook side hvor de så kan hentes hvis nogen skulle få lyst til at gå i gang med noget af det.

 

Advertisement