Tags

, , , , , , , , , , , , ,

Selv om lever som vegetar er det nu rart med noget der ligner fast food ind imellem, eller bare noget der er nemt at gå til og som ikke kræver en masse forberedelser i køkkenet.

Forleden fik jeg lyst til burger med sennep, ketchup, rå løg mm, men seriøst ikke en hakke bøf af kød og så var jeg lidt på bar bund selv om jeg jo har ganske mange forskellige opskrifter på noget der ligner bøffer og kan bruges på den måde….problemet hvis man kan kalde det dét var at jeg IKKE gad stå og rive, snitte og ælte noget sammen til en bøf, men bare ville have noget på panden i en fat og så var det dét.

Da jeg så var en tur i Kvickly forleden og snusede rundt i de desværre endnu få vegetar/veganer vare de har i fryseren og køleren, faldt mine øjne på en pakke Jordnøddebøffer og jeg snuppede en og læste hvad den indholdte og jeg blev glædeligt overrasket da de bestod af jordnødder (peanuts) kikærter, spidskomme, chili og løg…..se det lød jo ganske lækkert og de røg ned i vognen.

Jordnøddebøf.

Jordnøddebøf.

I dag skulle de så prøves og jeg forvandlede denne lækre ting der først blev stegt i lidt kokoslie til en velsmagende burger. Konsistensen var super lækker da man fik små stykker peanuts og sikkert også kikærter og det gav en god tygge fornemmelse, som jeg synes godt om i stedet for det havde været findelt og var en klump mos der var formet. Og de bliver helt sikkert et hit her hos mig og de kan jo serveres på andre måder og det skal bestemt også prøves. Lækre er de og de kan godt anbefales. Tror de kostede ca 27 kr for en pakke med 4 stk. Og i min verden er det ok da jeg har til 4 middage 🙂

Jordnøddebøf forvandlet til burger.

Jordnøddebøf forvandlet til burger.

Min ene kusine var forbi i mandags og jeg hjalp med at få hendes hjemmeside op og stå og når den køre skal jeg nok linke til den. Men hun havde den skønneste ting man kan give mig med…..en plante til have. Jeg fik hvad man kalder falsk jasmin – Latin: Philadelphus og den har store klaser af små velduftende blomster. Den blev jeg super glad for og den passer lige ud i min have og ikke så snart min kusine var kørt hjem var jeg ude og plante den i haven og den fik en plads ved siden af en dyb pink Magnolia jeg selv købte forleden. De bliver begge to store og nogen vil sige for store til min have…..men alt kan vel holdes i den størrelse der nu passer her til og på den anden side vil nogle fyldige buske og træer ikke gøre skade og heldigvis bliver de ikke 2-3 meter på et par år……så det var noget inden jeg skal tænke på det. Nu kan jeg så glæde mig de begge vokser til og udfolder sig i deres fulde pragt 🙂

Falsk Jasmin - Philadelphus

Falsk Jasmin – Philadelphus

Magnolie

Magnolie

Magnolie

Magnolie

Violerne blomster og så er det for alvor forår og den ene slags tulipaner står med store knopper og der skal ikke mange solskins dage til før de viser deres smukke farve. Der er bare ikke noget skønnere end foråret….elsker det 🙂

Violer.

Violer.

Tulipaner.....med knopper.

Tulipaner…..med knopper.

Tulipan....lige før den viser sin flotte farve.

Tulipan….lige før den viser sin flotte farve.