Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Årets sidste dag og jeg nyder tanken om et nyt år hvor jeg selv skal være i centrum og gå efter de ting jeg gerne vil og der er mange og dem der læser med her har set mine mål for året der kommer i et indlæg først på måneden.

Det var til stor morskab da jeg i går gik ud og handlede ind til min Juice Detox periode….her trissede jeg rundt i grønt afdelingen og fyldte i med stor iver, alt imens alle andre kastede chips, levende hummer, bøffer, vin og den slags lækkerie (for dem) i vognen og jeg er sikker på mange har tænkt at her er nok en der skal på streng slankekur i det nye år. De kunne så ikke tage mere fejl…..selv om Detox kuren helt sikkert vil smide nogle kilo af sig. Men en slankekur er det bestemt ikke….det handler helt og holdent om velbefindende.

Nu er jeg den er siger hvorfor vente til i morgen hvis du kan starte i dag og det er dermed gjort. Jeg skulle ikke noget i dag og dette er selv valgt. Men jeg befinder mig bedst hjemme Nytårs aften og helst i mit eget selskab. Så i morges blev saftmaskinen startet op og nu kan vi vist godt blive enige om at en sådan satan er et helvede at gøre ren og jeg besluttede mig for at lave 2 forskellige fra start og sætte på køl så jeg havde til hele dagen. En dag jeg får råd skal der investeres i en SlowJuicer….da denne gir en meget bedre juice og måske er man heldig den er lettere at rengøre. Men for nu klare jeg mig med en ganske alm en til små penge.

Morgen juicen var grøn og hold nu op den er lækker og den kan man helt ærlig blive forfalden til.

Grøn Juice

Grøn Juice

Der skal bruges:

 • 2 æbler – (der anbefales Golden delicious, men er sikker på andre kan bruges)
 • 2-3 cm citron (med skal og her skal du købe Økologiske)
 • 2-3 cm agurk
 • 1 stilk seleri
 • 2-3 cm ingefær (med skræl)
 • Is terninger

Jeg delte æblerne da jeg ikke er sikker på min maskine kan klare et helt af gangen. Kom nogle æbler i maskinen uden at starte og dernæst citron stykket og ingefæren og fortsæt med seleri, agurk og de sidste æbler. Nu vil man mene citronen med skal gør den bitter, men det er faktisk ikke noget man bemærker, men kan man ikke klare det kan man sikkert bare fjerne skallen. Ingefær er efter smag da det jo giver en vis skarphed og ikke alle kan lide det meget stærkt.

Rød juice

Rød juice

Den røde har en vidunderlig farve og man glæder sig helt til at skulle nyde den når man kikker på den. I den oprindelige opskrift er der tilsat vand efter man har juice’t det hele, men jeg prøvede mig frem med lidt og kom frem til at en anden gang vil jeg slet ikke komme vand i. Men jeg tror måske man ved at tilsætte vand kan bruge det som læskende drik i løbet af dagen i stedet for vand.

Der skal bruges:

 • 2-3 cm rødbede (kommer jo lidt an på str af rødbeden, men det er vel ca 3×3 cm)
 • 1/2 æble
 • 3 cm ananas (jeg fjernede det meste af skrællen)
 • 2-3 cm citron
 • Blandes med 750 ml vand

Kom det i juiceren og når du er færdig kommer du det i en flaske og tilsætter vandet og ryster det. Skål.

Det smager vildt godt uden vand…..så det blir min morgen Shot i morgen.

Disse to opskrifter er fra Jason Vale og du kan følge ham på Facebook hvor han kommer med en masse lækre juicer og smooties.

Jason Vale Juice Master

Når man laver juice og gerne vil gøre det endnu sundere kan man tilsætte hvedegræs og spirulina. Jeg blev anbefalet en Greens by High on Life der indholder hvedegræs, byggræs, lucernespirer, havregræs, chlorella, spirulina, kamutgræs, brændenælde og mynte og hallo det er jo en masse sunde ting i en bøtte og nok koster den omkring 200 kr for 200 gr, men da man højst må indtage 4 tsk dagligt så holder den jo længe.

Næringsindhold pr 100 gr:

 • Energi 1190Kj/283 Kcal
 • Protein 26,7 g
 • Kulhydrat 14,5 g
 • Fedt 3,8 g
 • Kostfibre 42,9 g

Nogen siger det er en smule bitter, men jeg synes det nu ikke. Men ok jeg kan jo også godt lide en vis bitterhed. Men når man blander det op i sin juice så smager man det faktisk ikke.

Grøn juice og GREENS

Grøn juice og GREENS

Så dagen i dag har stået i Juicen’s tegn og jeg har det super godt på trods af ingen fast føde. Og glæder mig allerede til i morgen hvor jeg skal afprøve et par nye juicer.

Så SKÅL i Rødbedejuice og Godt Nytår.

Advertisement