Tags

, , , , , , , , , , ,

Inspireret af en video jeg så for nogen tid siden besluttede jeg i dag at nu ville jeg prøve at lave lidt nyt jule konfekt. Jeg havde haft denne hængende som en tanke i længere tid, men ikke rigtig fået gjort mere ved den. Men da jeg ikke skulle lave noget særligt i dag blev tanken ført ud i livet.

Trøflen er en blanding af chokolade og karamel og jeg ved nu at jeg vil eksperimentere med forskellige smags tilsætninger fremover da jeg er sikker på det kun vil gavne dem og der er jo masser af spændende muligheder. Og da jeg for længe siden havde snakket med datteren om at lave disse til barnedåben er der nu mulighed for at afprøve nogle af dem.

Jeg lavede dobbelt portion og nu set i bakspejlet ærgre det mig jeg ikke tog halvdelen og gav en anden smag…..men man kan altid være bagklog. For der blev nemlig flere end jeg lige regnede med. Ok dette kommer selvfølgelig an på størrelsen af kuglerne, men de skal helst ikke være for store da jeg så er sikker på de bliver kvalmende.

Jeg henvise til den oprindelige opskrift nederst i dette indlæg med den video jeg i sin tid faldt over, men da den ikke stivnede så man kunne trille den til kugler endte jeg med at lave helt om på målene og endte med min egen udgave. Og følgende billeder er forarbejdet inden man går i gang med trilleriet.

 

Karamel chokoladetrøffel.

Karamel chokoladetrøffel.

Krymmel.

Krymmel.

Floremelis.

Flormelis.

Det er bedst at komme massen i et fladt fad eller som her en bradepande da det så køler hurtigere og det gør det også nemmere når man skal skrabe det op man vil trille til kugler. Jeg brugte en latte ske (eller brug et teske) og jeg vil IKKE anbefale man dypper den i varmt vand….hvilket jeg gjorde ved de første, men du ender med en smeltet masse som er umuligt at trille til kugler. Det er ret fedtet at sidde og trille disse og har man varme hænder ender man med at sidde med godt klistret finger og jeg måtte skrabe hænderne rene flere gange undervejs.  Dette lagde jeg i siden af fadet og jeg satte det efterfølgende tilbage i køleskabet og lod det køle af endnu en gang så det satte sig.

Efterhånden som jeg trillede dem kom jeg dem op i henholdsvis flormelis eller krymmel og her kan man jo trille dem i det man synes. Jeg tog ikke så mange af gangen for at sikre mig de ikke klistrede sammen og kom dem efterfølgende op på en tallerken. Da jeg færdig med trilleriet røg de i køleskabet hvor de fik tid til at sætte sig igen inden jeg kom dem i en lukket boks.

Karamel chokoladetrøffel.

Karamel chokoladetrøffel.

Karamel chokoladetrøffel.

Karamel chokoladetrøffel.

Karamel chokoladetrøffel.

Karamel chokoladetrøffel.

Karamel Chokoladetrøfler.

  • 400 gr rørsukker
  • 1 dl vand
  • 3 1/2 dl piskefløde
  • 420 gr chokolade – brug den du fortrækker da jeg ikke bruger en med alt for højt kakaoindhold da jeg ikke bryder mig om det.
  •  2 spsk SMØR

Kom sukker og vand i en gryde og kog det sammen til en rav farvet karamel UDEN at røre i gryden. Imens varmer du piskefløden op.

Imens kommer du chokoladen i en skål (hakket hvis ikke du bruger en for for knapper).

Når karamellen er klar tager du det af varmen og pisker forsigtigt den varme fløde i og røre det jævnt inden du hælder det over chokoladen. Pisk nu chokoladen jævn og pas på for karamellen er meget varm endnu. Tilsæt smørret og pisk det ud. Kom massen i en flad glasskål eller bradepande og stil det i køleskabet i ca 45 min.

Tag en latte ske/teske og skrab en skefuld op og tril det til en kugle. Og du skal IKKE varme skeen op i varmt vand da du ender med en smeltet og klitret masse du ikke kan trille.

Efterhånden som du triller dem kommes de over i en skål med krymmel, flormelis eller andet pynt og derefter op på en tallerken. Syil dem derefter i køleskabet og lad dem blive helt kolde igen inden du pakker dem i æsker eller lufttætte bokse.

Opbevares i køleskabet og jeg vil ikke synes det er en god ide at have dem stående fremme i længere tid da de så smelter. Heller tag lidt ud af gangen så de er kolde og lækre.

Velbekom.

Her er videoen til den oprindelige opskrift.

NOTE: Må sige efter at have spist nogle stykker og serveret dem for flere, er vi alle enige om at de er ret søde. dette vil nogen kunne lide og andre ikke. Men nu er man advaret 🙂