Tags

, , , , , , ,

Jeg elsker kirsebær og det er nok min favorit frugt hvis jeg skulle vælge iblandt alle vi har mulighed for at købe. Men når det kommer til kirsebærsauce på Ris a la manden så er jeg sku ærligt talt ikke særlig vild med det. Nu ved jeg godt der faktisk også er lavet en jordbærsauce som sælges i samme flæng som kirsebærsaucen……men den gider jeg nu heller ikke have.

Når det kommer til marmelader, saucer og den slags i den søde ende så er jeg nok allermest til citrusfrugterne, da jeg godt kan lide det lidt syrlige sammen med det altid for mig meget søde som en dessert er. Og i dag da jeg kogte risengrød som skal bruges til Ris a la manden juleaften, tænkte at nu ville jeg lave en lille bitte portion og med 3 appelsiner i huset pressede jeg saften fra disse og kogte det sammen med ganske lidt rørsukker så det blev som en sirup og her kunne man snilt lave en større portion og jævne det med kartoffelmel eller maizena……det sidste vil dog give det et lidt blakket udseende som kartoffelmelet ikke gør.

Og her følger så det endelige resultat og jeg kan godt hilse og sige det smager super skønt og er dejligt friskt og lige som jeg gerne vil have det. Så nu tror jeg da helt sikkert jeg skal have indkøbt nogle appelsiner og se om ikke jeg kan nå at lave en portion appelsinsauce til Ris a la manden juleaften….vel viden jeg nok er den eneste der spiser det, men pyt så er der så meget mere til mig 🙂

Ris a la mande med appelsinsauce.

Ris a la mande med appelsinsauce.

Ris a la mande med appelsinsauce.

Ris a la mande med appelsinsauce.

Sidder lidt og griner da jeg imens jeg skriver her lytter til Hithause på P5 og der bliver spillet et nummer med Noller (fra brødrene Olsen) og det er åbenbart fra en ny Cd han har lavet. Det er ikke fordi der for så vidt er noget galt med selve nummeret da det er et Beatles nummer……men når det er sagt så lyder det ærlig talt som om at Noller har en smule åndenød og har svært ved synge i det tempo sangen er i. Nu skal det da lige siges jeg er ikke specialist på nogen punkter…..men mine øre fejler da ikke noget og ok klart nok er det jo kun min mening…..men han synger ikke mere som han gjorde en gang. Og nej har intet imod ham eller Brøderne Olsen….selv om jeg til hver en tid holder mest at det de lavede helt tilbage i 70’erne og ikke så meget det de laver i dag.

Nå det var et lille sidespring…..som intet havde med mad at gøre.

Velbekom hvis du synes du også vil prøve dette.