Tags

, , , , , , , , , , , ,

Fik lyst til pastasauce og pasta i dag, dog ikke i den kødfyldte udgave og jeg gik på jagt i grønsagsskuffen. Der var så ikke det vilde i dag, men det der var endte med at blive en lækker sauce der kan bruges til pasta, grønsagslasagne og andre ting der kunne have glæde af en lidt fyldig sauce.

Gulerødder og pastinak udgjorde grønsagerne og de fik sig en tur i mini hakkeren og endte med at ligne små kødstumper hvilket jo var fint.

Grønsagspasta sauce.

Grønsagspasta sauce.

Grønsagspasta sauce.

Grønsagspasta sauce.

Grønsagspasta sauce.

Grønsagspasta sauce.

Det blev blandet med en dåse hakket tomater, tomatpasta, hvidløg samt krydderier og simrede i ca 15 min. Hvorefter jeg tilsatte røde linser og lod retten koge i ca 15 min.

Edamame bønne pasta.

Edamame bønne pasta.

Edamame bønne pasta.

Edamame bønne pasta.

For nogen tid siden faldt jeg over denne pasta i Føtex. Edamame bønne pasta og til stor glæde da jeg jo gerne ville slippe for mel hvis jeg kunne. Så i dag skulle de bestå testen sammen med min sunde grønsags pastasauce.

Edamame bønne pasta.

Edamame bønne pasta.

Har stadigvæk en rimelig fin farve efter kogning….som er på 4-5 min og den skal ikke overskrides da de så med garanti bliver rigtig kedelige.

Edamame bønne pasta med grønsags pasta sauce. Vegansk udgave.

Edamame bønne pasta med grønsags pasta sauce. Vegansk udgave.

Edamame bønne pasta med grønsags pasta sauce. Vegansk udgave.

Edamame bønne pasta med grønsags pasta sauce. Vegansk udgave.

Edamame bønne pasta med grønsags pasta sauce. Vegetar udgave med ost.

Edamame bønne pasta med grønsags pasta sauce. Vegetar udgave med ost.

Da jeg jo ikke er gået vegan vejen (endnu) så er der plads til ost på min bønne pasta med grønsagssauce og udseende er rigtigt indbydende og jeg glædede mig til at sætte det til livs.

Saucen smager super godt og det er ikke sidste gang den bliver brugt. Men edamamer pastaen er seriøst super kedeligt og ødelagde saucen ved at være fad i smagen og de mangler helt sikkert et eller andet hvis de skal spises en anden gang. Dog ved jeg ikke om der kan laves om på det eller man bare må leve med de er kedelige eller man evt kan riste dem i noget krydret olie efter kogning for at give dem et kick. Så indrømmer blankt jeg skubbede pastaen til side og nøjes med saucen som jo er ganske fyldig og sagtens kunne udgøre det for et måltid.

Men i skal da ikke snydes for opskriften på saucen som kommer her.

Grønsagspasta sauce.

1 ds hakket tomater
1 lille dåse tomat pure
2 fed hvidløg – presset
4 store gulerødder – fint hakket i en mini hakker
1 stor pastinak – fint hakket i en mini hakker
1 1/2 – 2 dl vand (boullion hvis man synes)
salt og peber
Oregano og basilikum efter behag
1/2 spsk olivenolie – dette tilsatte jeg for at få lidt fedtstoffer da jeg ellers ikke får ret mange af dem
2 tsk Shiraka sauce – dette er ikke et must men jeg elsker jo stærk mad
1 dl røde linser – der er skyllet godt til vandet er klart inden de tilsættes

Kom hele skidtet (minus de røde linser) i en gryde og lad det koge op hvorefter du skruer ned og lader det simre i ca 15 min.

Så tilsættes de røde linser og det simre vider i ca 15 min til linserne er møre.

Server med pasta, grønsagspasta eller andet efter smag.

Velbekom 🙂

Advertisement