Tags

, ,

Det er jo super synd at lade noget gå til spilde og her stod jeg med 5 øko citroner og ikke lige noget mad de skulle bruges til og hvad gør man så. Jo man kan presse saften fra dem og fryse det ned i isternings bakker, hvilket jeg ind imellem gør og det er altid rart at have. Men jeg fik pludselig en ubeskrivelig lyst til Lemon Curd som alle dage siden barnsben har været min favorit ting på et stykke ristet brød.

Og det passede lige til en portion der er til at komme igennem inden det går til. Det holder jo som vi ved ikke evigt og skal spises ret hurtigt. Er nu ikke bange for ikke at få det brugt…..men man ved jo aldrig og heller lave nyt senere end kassere noget.

Jeg fik et pænt glas og hvorfor ikke smide opskriften her selv om der vel finde et utal der ude og os der holder af det har vist hver især vores egen favorit. Oftes bruger jeg en fra The Pink Wisk, men i dag måtte jeg improvisere da jeg ikke hade de mål hun bruger i sin og resultatet blev super lækkert og helt klart en gemme opskrift.

1.5 dl citronsaft

Revet skal af 4 citroner (husk det skal være økologiske)

150 gr sukker

3 æg

75 gr smør

Kom citron saft, sukker, revet skal og æggene i en gryde og varm det op ved middel varme alt imens du pisker hele tiden og husk det må ikke koge.

Når det begynder at tykne pisker du smørret i og jeg havde skåret det i små stykker så det var lettere at pisk ind i massen. Fortsæt med at røre/piske til det tykner noget mere og når du synes nu er den der så tager du det af varmen og kommer det på rengjorte og skoldede glas – hæld det igennem en si for at få evt små klumper fra som der kan komme fra æg og her går skallerne desværre også til. Jeg tror jeg fremover til komme nye skaller i efter det er siet, jeg kan nu godt lide de er der og giver lidt extra smag.

Glasset lukkes til og det sættes på køl, hvor det også opbevares indtil du har spist det hele.

Hjemmelavet Lemon curd

Hjemmelavet Lemon curd

Hjemmelavet Lemon curd

Hjemmelavet Lemon curd

Advertisement