Tags

, , , , , , , , ,

Efter inspiration hos FrøkenC på hendes blog Midt i hverdagen hvor hun skrev om rødkålsfrikadeller tænkte det måtte jeg jo prøve og læste hendes opskrift og fik en ide om hvad man kunne bruge til dem. Hendes version lyder aldeles lækker men jeg havde ikke alle de ting hjemme som hun brugte og så måtte jeg tænke i nye baner da jeg havde besluttet at det skulle være i dag jeg prøvede at lave rødkålsdeller.

Jeg skar et pænt stykke af rødkålen og kom den i min mini hakker og gav det en ordentlig omgang så det blev findelt….super nemt. Dryssede så 1 tsk salt over og lod det stå i en times tid, hvorefter jeg kom det i et viskestykke og vred alt vandet ud af det.

Fint hakket rødkål.

Fint hakket rødkål.

Der endte med at blive 7 dl hakket rødkål.

Hakket rødkål.

Hakket rødkål.

Synd man ikke lige kunne bruge vandet til noget…for hold da op en flot farve det havde da jeg havde vredet det ud af rødkålen.

Vandet fra rødkålen.

Vandet fra rødkålen.

Jeg brugte herefter disse krydderier mm til farsen. Ca 9 stk (alt efter str)

7 dl fin hakket rødkål (som har trukket med salt og derefter vredet fri for vand)

1/2 tsk løgpulver

1/2 tsk hvidløgspulver

1/2 tsk Ras el Haout

1/2 tsk røget paprika (stærk)

100 gr revet mozarella ost

2 æg

salt og peber

2 spsk mel

Rør det hele sammen og lad det stå i køleskabet mindst en halv time. Mit stod dog i omkring 2 timer og havde fået en god konsistens da jeg skulle forme det til frikadeller.

Steg dem i margarine/smør eller olie….eller hvad man nu vil. I dag blev det margarine her da det var hvad jeg havde hjemme.

Formede dem på samme måde som alm frikadeller og som man kan se fik de en pæn facon. Dog skal man være varsom når man vender dem da de gerne vil falde fra hinanden….indtil osten er smeltet, dette gør de holder bedre sammen.

Rødkålsfrikadeller

Rødkålsfrikadeller

Rødkålsfrikadeller.

Rødkålsfrikadeller.

Steg dem i ca 8-10 min ialt alt efter den størrelse du laver.

I dag fik jeg dem sammen med en af de kartoffelmosdelle med svampefyld jeg lavede i går og mit elskede tomat/agurk salat. Og jeg kan ærligt sige de smagte skønt og nu kan jeg glæde mig over jeg har til flere gange da jeg jo ikke kan spise 9 og der er jo intet skønnere end nem mad i fryseren.

Rødkålsfrikadeller serveret med kartoffelmosfritte med svampefyld og lidt grønt på siden.

Rødkålsfrikadeller serveret med kartoffelmosdelle med svampefyld og lidt grønt på siden.

Sådan ser rødkålsfrikadellen ud inden i efter stegning.

Sådan ser rødkålsfrikadellen ud inden i efter stegning.

Håber andre vil få glæde af opskriften….velbekom.