Tags

, , , , , ,

Jeg har en vis evne til at falde over noget lækkert som jeg ser på en eller anden video et eller andet sted der ude i internet verden. Oftes glemmer jeg lidt hvor det var og hvordan det nu lige var opskriften endte med at være. Men jeg fanger hoved elementerne og ja så er det jo bare at improvisere og se hvad der kommer ud af det.

Og denne gang var det kartoffelmos der var rullet ud og fyldt med en svampe stuvning dog uden der er en sovs ved og foldet sammen og vendt i mel og derefter stegt på panden. Jeg indrømmer da jeg så videoen var min første tanke der var alt for meget mel i siden de kunne rulle det ud og det ville jeg helt sikkert lave om på og hvad de for så vidt kom ved svampene blev jeg ikke helt klar over. Men jeg fik lavet min version i dag og hold da op de endte med at være super lækre og kan bruges som jeg gjorde her eller som tilbehør til kød, en eller anden form for grønsags fritte som jeg jo klart vil bruge da jeg ikke spiser kød, men de vil sikkert også være gode til fisk af en art. Og som kolde er de garanteret lækre på et stykke brød…..men det fortæller jeg om i morgen når jeg har prøvet en kold.

Kartoffelmos fyldt med stegte svampe. 3 stk. – Lad os kalde dem svampe fyldte kartoffelmos fritter.

300 gr kogte kartofler (ca)

Mos dem imens de er varme med en smule smør (alt efter behag) og krydre med salt og peber. Stil det i køleskabet og lad det blive koldt.

1 glas skive skårne championer

1 spsk revet løg

1 spsk citron saft

2 spsk piskefløde

salt/peber.

Jeg havde ingen friske championer og orkede ikke rende efter dem pga forkølelsen og så er det jo rart at have lidt på glas i gemmerne.

Steg svampene i en smule smør sammen med det revet løg (her kan bruges fint hakket løg – men det bryder jeg mig ikke om og river det derfor)

Når svampene har smidt vandet og det er fordampet og de har taget farve tilsættes citronsaft, salt, peber og de 2 spsk fløde og så snart det er rørt i tages det fra varmen. Det skal ikke være en sovs og jeg kom kun fløde i for at give en lille bitte smule væde til og kan undlades hvis man vil.

Kom  det i en skål og sæt på køl til senere.

Kartofflemos fritter med svampefyld.

Kartofflemos fritter med svampefyld.

Til kartoffelmos dejen – hvis det kan kaldes sådan.

1 æg

2 spsk mel

salt og peber.

Rør det hele sammen.

Kom lidt mel på bordet og tag 2-3 spsk kartoffelmos og bred det ud til en firkant.

Kartofflemos fritter med svampefyld.

Kartofflemos fritter med svampefyld.

Kom lidt af svampefyldet på.

IMG_9614

Fold siderne op over svampefuldet og pres det sammen så der ikke er nogen huller og form dem så de ligner en aflang bøf. Og vend dem let i en smule mel.

Kartofflemos fritter med svampefyld.

Kartofflemos fritter med svampefyld.

Steg dem på panden til de har en fin gylden farve på alle sider og jeg gav først fladerne og så siderne da jeg gerne villde fik lidt mere farve. De skal for så vidt ikke stege så længe…..så omkring 10 i alt ca.

Jeg fik dem bare med lidt grønt i dag i form a cherry tomater, agurk og rød snack peber samt et drys af fint hakket grøn chili.

Og jeg skal hilse og sige de er super super lækre…..og vil helt sikkert blive en del af den mad jeg spiser frem over.

Kartofflemos fritter med svampefyld.

Kartofflemos fritter med svampefyld.

Kartofflemos fritter med svampefyld.

Kartofflemos fritter med svampefyld.

Kartofflemos fritter med svampefyld.

Kartofflemos fritter med svampefyld.