Tags

, , , , , , , , ,

Hvad i himlens navn skal man bruge så meget chokolade til…..jo jeg har fået den sjove, spændende og også udfordrende opgave at lave POP cakes til mit barnebarns barnedåb sidst i januar og da jeg har søgt imellem tonsvis af forskellige opskrifter og muligheder er jeg kommet frem til nogle som helt sikkert bliver et hit af format.

Den ene er med chokolade kage og da jeg ikke bryder mig om at tilsætte frosting for at samle kagen til kugler fandt jeg frem til en der bruger chokoladeganache og det betyder der skal en del chokolade til og den anden slags er lavet af en dej med en del marcipan i (som jeg selvfølgelig også købte i tyskland = 70 kr for 1 kg Anton Berg Marcipan) og den tænkte jeg skulle dyppes i hvid chokolade og efterfølgende pyntes.

Der skal helt sikkert også købes noget Candy Melt i en mørk blå farve til nogen af dem og lidt forskellige andre ting som kan give dem en spændende farve i blå nuancer. Men hoved ingrediensen er og bliver chokolade og se så er 3 kg chokolade ikke ret meget.

Der skal også leges lidt med noget fondant til nogle små fødder som jeg fandt en udstikker til og de er så søde og er også brugt på indbydelserne og nu man kan få en udstikker til det var det jo en sjov ting at bruge.

Heldigvis bliver der også en kage til at skære af som jeg ikke skal lave og den skal selvklart pyntes og så er der her også bestilt Ugler lavet i Italien som kage figur, lige som dem de unge havde som top figure til deres bryllup. Lidt sjovt at køre temaet vider i dåbskagen.

Det betyder jo heldigvis at jeg ikke skal lave mange hundrede pop kager…..men dog mange nok så alle godt 50 gæster kan smage dem begge to. Så mon ikke et par hundrede er målet.

I amerika kan man man få en super ting til at rulle dem i og jeg ville ønske det ikke var så dyrt at få sendt ting der over fra….det havde lettet arbejdet en del, men nu må jeg trille kuglerne i hånden og derefter dekorere dem og det betyder to dage før vil jeg opholde mig i køkkenet hele dagen. Heldigvis kan man jo lave tingene over nogle dage….så jeg bager nok dejen først på ugen for så at fortsætte et par dage før dagen.

Bliver lidt sjovt…..da jeg aldrig har lavet dem før og ikke aner om det bliver svært eller let at dekorere dem. Men jeg må gøre mit bedste og uanset hvad så bliver de jo spiselige.

Men tilbage til chokoladen….se da var det jo super min kusine og jeg tog til tyskland og handlede ind og her fik jeg 1.5 kg hvid og 1.5 kg mørk chokolade for 90 kr posen og kom ikke og sig det ikke var et fund for pengene.

1.5 kg mørk og hvid chokolade.....ialt 3 kg

1.5 kg mørk og hvid chokolade…..ialt 3 kg

Nå men der kommer helt sikkert et langt indlæg til januar omkring dem, hvor jeg tegner og fortæller samt viser resultatet frem. Lige nu leder jeg stadigvæk efter billeder af den slags…..ikke fordi jeg ikke har samlet nok, men inspiration er en god ting og det kan man aldrig få for meget af 🙂