Tags

, , , , , , ,

Har fundet en super skøn blog der har til huse i New Zeeland og der findes en masse lækre opskrifter og den er et besøg værd og den hedder Quite Good Food. Da jeg surfede lidt rundt der inde faldt jeg over disse lækre Quinoa Pizza Bites og de måtte da bare prøves og som tænkt så gjort.

Nu havde jeg kun den sorte quinoa hjemme men smagen er den samme vil jeg tro uden dog at have undersøgt det, men uanset hvad så blev resultatet forrygende og yderst velsmagende.

Opskriften kan findes ved at klikke på linket længere oppe, jeg lavede kun lidt om på den da jeg tilsatte lidt presset hvidløg da jeg synes det høre til i en pizza smag. Er man ikke stiv i det engelske så er her hvad jeg brugte….dog bruger jeg stadig CUP mål da jeg har målebæger til dette og det er en god ting når man bruger mange engelske opskrifter så man ikke hele tiden sal omregne målene.

3/4 cup sort quinoa der er kogt og afkølet.

1 lille løg der er fint hakket og stegt i en smule oliven olie til de er bløde og har taget en lille smule farve. Inden du tager det af tilsætte hvidløget så det lige får et minuts tid eller lidt mere, dog uden at tage farve så det bliver bitteret. Dette kommes i en skål og køler let af.

1 tsk oregano og 1 tsk basilikum

12 sorte Oliven (uden sten) hakkes og jeg fin hakkede dem da jeg bedst kan lide dem sådan.

3 spsk sun dried tomater (jeg havde ikke hjemmelavet denne gang så fandt et glas hvor de lå i olie i netto) disse fint hakkede jeg også.

1 cup revet ost….jeg brugte mozarella og kom en smule mere i end målet her.

2 store æg

salt og peber.

Bland det hele godt sammen og kom dem i forme og her skriver hun at silicone forme er bedst da de vil sætte sig fast i en metal form, desværre ligger jeg ikke inde med den slags forme så jeg kom dem i papirsforme og satte dem i en muffinsform og det virkede også ganske godt, dog hang de også her lidt ved papiret og skal jeg lave dem igen må jeg ofre penge på silicone (og måske Netto stadig har nogle tilbage fra sidste uges tilbud 🙂 )

De bages ved 180 grader i 15-20 min og mine fik midt imellem og var fine.

Jeg havde ikke den store appetit i dag så jeg nøjes med en stor tomat der var skåret i tern til og det var helt perfekt. De kan også bare spises som de er og er sikkert gode at have med på en tur hvor det kan være rart at have noget let at spise.

Den ene dag skulle jeg bruge lidt chips eller franske kartofler alt efter hvad man kalder dem og jeg gad ikke rende efter noget og tænkte det kan jeg da selv lave og jeg gik i gang og ja ja jeg ved jeg ikke er den første der har gjort dette og det er jo ingen stor videnskab, men ikke destomindre er de super lækre og meget bedre end dem man køber…..sunder er de garanteret ikke, men når man vælger st spise franske kartfoler ved man jo det er usundt.

Her kommer et mandolgin jern ind da det er meget lettere at lave dem på det, desværre er mit noget lort rent ud sagt og jeg har ikke rigtig kræfter til at bruge det, så jeg tog min kartoffelskræller og skrællede tynde skiver af kartoflerne og skyllede dem hvorefter jeg tørrede dem og valgte bare at bruge en pande med nogle cm olie i da den havde en større flade og var lettere at have med at gøre og så stegte jeg lidt af gangen og det tager ingen tid før de er klar og som man ser fik de en fin farve og var super sprøde og knasende og ikke sidste gang jeg gør det…..alt efter om jeg skal bruge nogen 🙂

Hjemmelavet franske kartofler.

Hjemmelavet franske kartofler.

Hjemmelavet franske kartofler.

Hjemmelavet franske kartofler.