Tags

, , , , , , , , , ,

Hold nu op der bliver skrællet og snitte grønsager til den store guldmedalje og det er mange år siden jeg har brugt så megen tid i køkkenet som nu. Det er stadigvæk hyggeligt og jeg føler mig frygtelig sund og mangler på ingen måde kødet….tværtimod. Det er blevet prøvet nye ting de sidste dage så som søde kartoffelchips, Rice pudding på risotto ris og kokosmælk, en chokolade mousse agtig ting også på kokosmælk og så er der blevet brugt hokkaido græskar til fritter.

Lad os starte med Rice pudding…..det lød jo fristende og mest tænkt som lidt lækkert som vi jo alle gerne vil have ind imellem og det er jo også super nemt og lave og smagen var lækker om end efter min portion havde jeg fået nok af sødt og tænker næste gang vil jeg nok bruge halv kokosmælk og mandelmælk. Det fik en sjov kulør…..men dette var pga agave siruppen jeg sødede det med.

 

Rice pudding lavet på kokosmælk og agave sirup

Rice pudding lavet på kokosmælk og agave sirup

Rice pudding lavet på kokosmælk og agave sirup

Rice pudding lavet på kokosmælk og agave sirup

Kokos/kakao mousse tingen var lavet på kun den faste masse fra kokosmælken, pisket godt og tilsat kakao og vanilje. Jeg kunne godt lide kokos smagen men alt i alt blev det alt for tung en ting at spise og jeg vil prøve igen en dag og så bruge både noget af det tynde fra kokosmælken og så mandelmælk og så måske komme frem til noget der er let og lækkert. men sjovt at prøve de mange opskrifter man finder rundt omkring. Havde kommet knust banan chips på toppen…..noget jeg er blevet ret vild med.

Kokos/kakao mousse agtig ting.....lidt for tung men ok smag.

Kokos/kakao mousse agtig ting…..lidt for tung men ok smag.

Kokos/kakao mousse agtig ting.....lidt for tung men ok smag.

Kokos/kakao mousse agtig ting…..lidt for tung men ok smag.

Søde kartofler er noget jeg skal vende mig til og før jeg gik for alvor i gang med vegetar kosten havde jeg prøvet at lave ovn pomfritter af dem og de blev ikke en succes men må give dem en ny chance. Jeg opgav dog ikke kartoflen og i går skulle der så prøves med chips lavet i ovnen og efter at have skåret dem tyndt på mandolinjernet og vendt dem i kokos olie og lagt dem enkeltvis på bagepapir og givet dem ca 1/2 time ved 175 grader blev de ganske fine og lækre. Satte dog en grydeske i klemme så dampen kunne komme ud og tror det hjalp en del. Og ikke sidste gang jeg prøver det. Der var dog lige et par stykker der blev lidt sveden….men nok fordi de der var mere tynde end resten….men det gjorde ikke noget.

Søde kartoffel chips

Søde kartoffel chips

Søde kartoffel chips

Søde kartoffel chips

Søde kartoffel chips

Søde kartoffel chips

I går skulle aftensmaden så bestå af endnu en ny opskrift (eller selv sammensat ud fra forskellige opskrifter) denne gang på hokkaido fritter og mums de var gode…..jeg er blevet ret vild med de forskellige fritter. Her tilsatte jeg æg, revet mozarella ost og det er en super god måde at få dem til at hænge sammen på, salt, peber, hakket chili, forårsløg og en smule mel. Sammen med dem fik jeg hjemmelavet ovn pomfritter der var vendt i et par tsk smeltet kokosolie inden de røg i oven og nøj de blev lækre og må indrømme jeg fik også nogle i dag sammen med en af de fritter jeg lavede forleden med grønkål.

 Sammen med det i går fik jeg tzaziki og guacamole…..det er to ting jeg elsker og nok vil bruge rigtig meget om end jeg vist stinker af hvidløg efterhånden.

 

Hokkaido fritter med hjemmelavet ovn pomfritter med kokosolie

Hokkaido fritter med hjemmelavet ovn pomfritter med kokosolie

Hokkaido fritter med hjemmelavet ovn pomfritter med kokosolie

Hokkaido fritter med hjemmelavet ovn pomfritter med kokosolie

Det må vist være mad nok for denne gang…….nu skal jeg se hvad jeg finde på med den anden halvdel af hokkaido græskaret…..ender nok som suppe vil jeg tro, men det vil dagen i morgen vise 🙂

Advertisement