Tags

, , , , , , ,

Hvem sagde det var en nem begyndelse……ingen tror jeg. Men alt nyt kræver jo sit og et liv som vegetar betyder at stort set alt hvad der skal være i skabe og skuffer skal skiftes ud og det er så hermed gjort…..eller næsten, da der helt sikkert er ting jeg endnu ikke har og som jeg skal bruge….men nu kan jeg da begynde og det er dejligt.

Jeg har tæsket byen tynd i går og i dag og handlet de mest basale ting ind som skal udgøre grundstenene for den nye måde at leve på og jeg tror seriøst jeg har brugt mere end normalt af hvad jeg ville bruge på mad på en måned……men ok fremover skal jeg jo ikke have alle ting på en gang og det trøster mig en del. Men hold nu op det er jo en ren jungle med alle de ting der findes, heldigvis har vi en skøn Helsekost butik hvor de er super søde til at vejlede og hjælpe og jeg kommer helt sikkert til at handle de fleste ting der fremover.

Glæder mig rigtig meget til at afprøve alle de lækre opskrifter jeg har samlet og dem som jeg ved jeg med tiden vil finde da der hele tiden dukker nye spændende ting op i min søgen for både viden og ideer.

Hørte i dag at det skulle være Vegetarens dag….om det passer eller ej ved jeg ikke, men det passer jo ganske fint med at jeg i dag er gået i krig med mine nye madvaner.

Min morgenmad i dag bestod af en grød lavet på Chiafrø og mandelmælk som jeg selv lavede i går og sammen med det fik jeg nogle blåbær og Gojibær. Det er super lækkert og en stor fordel at man aften inden faktisk laver grøden som er en kold grød og stiller i køleskabet og så er det klat næste morgen. Er sikker på det bliver st stort hit her da jeg jo kan variere det i det uendelige 🙂

Frokosten var nem….jeg er ikke den store spiser så jeg skal oftes tvinge mig selv til at lave noget, så det bestod af fintsnittet rødkål som jeg elsker sammen med pære og appelsin og så en let dressing af Thain pisket sammen med lidt appelsinsaft og et par dråber Macadamian olie og mums det var lækkert. Dog kunne jeg ikke spise det hele så hvis jeg skulle få lyst til noget i aften så bliver det resterne 🙂

Rødkål, appelsin og pære salat.

Rødkål, appelsin og pære salat.

Rødkål, appelsin og pære salat.

Rødkål, appelsin og pære salat.

Min aftensmad bestod af nogle Squash klatter eller hvad man nu skal kalde dem….bøffer/deller…nå pyt navnet er ikke så vigtigt, men havde fundet en opskrift på dem og da jeg ikke ville have andet end dem så lavede jeg en lille portion guacamole som jeg er helt vild med og fik sammen med dem. Og hold nu op det var lækkert og de squash klatter er ikke sidste gang jeg laver og nu ved jeg de kan bruges sammen med en masse andet lækkert tilbehør og sikkert også som en form for burger bøf lagt imellem en sund bolle (selv om jeg helst vil undgå brød) eller imellem et par portobello svampe som også er super lækre.

Squash klatter/bøffer/deller med guacamole.

Squash klatter/bøffer/deller med guacamole.

Squash klatter/bøffer/deller med guacamole.

Squash klatter/bøffer/deller med guacamole.

Da jeg ikke fulgte en speciel opskrift og tilføjede mine egne ideer kommer her hvad jeg brugte til at lave 2 stk.

1 lille ca 15 cm squash 

1/2 frisk jalapeneo

1 æg

ca 1 spsk revet mozarella ost

1 fed hvidløg

Oregano og timian efter smag samt salt og peber

1-2 spsk mel så det lige hænger sammen…..jeg bruger ikke ret meget da jeg helst vil undgå det.

Riv squashen på den grove side af et rivejern og kom det i en sigt sammen med 1 tsk salt og gnid salten ind og lad det stå så væsken drænes og når man synes nu er det nok kommer man det op på et stykke ostelærred eller andet og pakker det ind og vrider så meget vand man overhoved kan få ud af det og kommer så det nu ganske tørre squash i en skål og tilsætter fint hakket jalapeneos og revet/presset hvidløg, osten samt de forskellige krydderier og rør derefter mel i til man synes det lige hænger sammen.

Smelt kokosolie eller varm rapsolie op og sæt klatterne på panden med en ske og form dem så godt det nu kan lade sig gøre og steg dem ca 3 min på hver side til de er gyldne og sprøde.

Alt i alt er den første dag gået godt og jeg glæder mig allerede til i morgen for at se hvad jeg så finder på at spise og afprøve……er glad for jeg har taget dette valg og nu lever sundt og ydermere får mad 😀