Tags

, , , , , ,

Så kom dagen hvor jeg bare måtte kikke til mine kartofler. Der er masser af grønt for oven men hvad gemmer der sig under alt det grønne….se det var spændende. Og minsandten om ikke der var små fine kartofler lige som jeg elsker dem og jeg var ikke sen til at finde en skåle og pille en portion ud som jeg så skulle nyde som aftensmad. Ialt pillede jeg 220 gr ud og der er stadigvæk masser i potterne og som der står på dem så vil der jo blive ved med at komme hvis man hele tiden tager dem ud der er i den størrelse man vil have dem. Jeg måtte lige tjekke hvornår jeg havde sat dem og ud fra et indlæg her som er fra d. 23 april hvor man kan se der er begyndt at spirre i potterne, ja så må jeg jo have sat dem først ca midt i april……så det vil sige ca 2 mdr efter er der kartofler og det er også lidt hvad man kunne forvente af potterne. Jeg kan klart anbefale disse potter hvis man har en lille have som min eller en gårdhave og gerne vil dyrke lidt selv. Alt de skal have er sol og vand…..resten går som en leg.

Nye kartofler af egen avl....dyrket i kartoffel potter.

Nye kartofler af egen avl….dyrket i kartoffel potter.

Min ene pæon er i blomst og jeg har nok været et fjols i efteråret hvor jeg satte de 3 jeg havde sammen da den der nu er i blomst er hvid. De burde alle 3 vær rosa men igen man bliver ind imellem overrasket over en anden farve…..men det gør nu ikke noget da hvide blomster bestemt også er noget jeg elsker. Om jeg deler den i efteråret igen ved jeg ikke……dog ved jeg nu at man kan sagtens dele dem eller flytte dem og få dem i blomst året efter bare man planter dem dybt nok. Man lære jo lidt ved at se tv2 fri ind imellem 🙂

Pæon 2015

Pæon 2015

Pæon 2015

Pæon 2015

Mit lille forsøg med mine klematisser ser ret godt ud og næste år vil de jo være kraftigere og jeg håber den hvide vil vokse en del da den er ret sart og meget spinkel, men det ville være flot om den også blandede sig med den lilla og rosa blomst.

Den gule klatrerose kommer bare så flot og den er så stor nu at jeg snart ikke ved hvad jeg skal gre ved den og jeg må se at få købt det klatrestativ til den og få den bundet ordentligt op. Det kan måske betyde jeg er nød til at klippe den ned, men det går jo nok da den er mere en villig til at gro og nok skal blive stor igen. Det er buketroser og der bliver et flor af gule roser når de begynder at springe ud. Desværre blev det ene billede en smule utydeligt men det går jo nok for nu.

Sidste år i august hvor min veninde og jeg var på vores årlige plantetur på Fuglesang købte jeg to små planter og jeg havde forstået det skulle være disse mine iriser i blå eller hvid, men nu er de begyndt at blomster og det er en helt anden slags som jeg aldrig har set før. De er ganske søde og yndige men nok ikke noget man vil plukke ind. Men ok noget står også bedst der ude 🙂

 

Der kommer sikkert mere der ude fra en af dagene…..men kan godt se at i år er der ikke brugt de samme penge som sidste år, men det er jo pga London turen og er sikker på når vi er hjemme igen så når jeg helt sikket at købe lidt flere planter der ud til 🙂