Tags

, , , , , , , , , ,

Om nogen ved jeg hvad der skal til for at jeg kan tabe mig…..eller det viste jeg engang. I dag er der bare ingenting der virker og jeg er ved at blive desperat og det ender med jeg går total ned på manglende vægttab og begynder at sulte mig selv.

 fedt Jeg har i mange år sloges med vægten, men i 2006 tog jeg tyren ved hornene og startede på Weight Watcher og i løbet af 4-5 mdr havde jeg tabt mig hele 32 kg og var tæt på det man i mit tilfælde kan kalde ideal vægt. Jeg valgt dog at holde en pause dog uden at bryde min nu vane med at tælle point og jeg holdte min vægt i næsten et år indtil jeg blev syg.

Voldsom stress fik mig ned med nakken og i kølevandet af det fik jeg en diagnose der hed jeg ikke kunne arbejde mere pga en dårlig ryg og jeg endte i en dyb dyb depression som nær havde kostet mig livet. Jeg blev fyldt eller skal jeg siger overfyldt med så meget medicin for depression at jeg levede i en osteklokke og stort set intet fortog mig ud over at sidde og glo ud i luften. Al den medicin betød at jeg tog 55 kg på i løbet af det næste år og var jeg ikke grædefærdig pga depression og manglende mulighed for at komme i arbejde igen ja så var jeg det pga den store vægtøgning.

Da jeg efter et års tid fik et lyst øjeblik valgte jeg at nu skulle det være slut og tog en kold tyrker og nægtede at spise flere piller mod depressionen da de på ingen måde hjalp mig….tværimod og jeg viste at blev jeg ved ville jeg ende et sted jeg ikke ønskede og dertil var viljen til livet for stor. Og jo jeg var syg i flere uger fordi jeg stoppede fra den ene dag til den anden, men vel vidende at dette kun var en periode kom jeg igennem den og en morgen vågnede jeg og så dagens lys og glæden ved livet igen og det var det hele turen igennem helvede værd (dette er dog på INGEN måde noget jeg vil råde folk til at gøre da det kan have katastrofale følger – så tal ALTID med lægen inden du stopper med medicin)

Nu jeg så dagens lys igen så jeg også mig selv og det var på ingen måde et kønt syn der mødte mig og aldrig havde jeg vejet så meget før og jeg følte lede ved mig selv og var klar over at nu kom kampen med kiloene og da jeg jo havde haft rigtig god virkning med at tælle point, ja så var dette vejen frem endnu en gang og jeg tog fat med godt mod dog vel vidende det ville være svære nu da jeg ikke arbejdede og ikke fik rørt mig så meget som jeg kunne førhen. Og det tog sin tid for mig at smide de ekstra kilo først i 2013 havde jeg nået et vægttab på 50 kg og nu lod jeg kroppen hvile så den kunne finde sig til rette med den vægt jeg nu havde. Og da jeg aldrig har været den der spiste slik, chips, kage og drak sukkerholdige drikke og holdte mig fra al fed mad var det på ingen måde svært at holde vægten og jeg havde det godt med mit vægttab.

Sidste år besluttede jeg mig så for at nu skulle de sidste 20 måske 30 kg væk og jeg var og er stadigvæk super motiveret, men jeg skulle snart finde ud af at min krop ville ikke som jeg ville og et vægttab blev pludseligt svært og jeg skulle og skal kæmpe en ikke særlig motiverende kamp for at tabe mig bare en lille smule og den mindste udskejelse bevirker jeg tager på og får endnu svære ved at komme af med det igen. Hvor i ligger forskellen fra før og nu……tja overgangsalderen vil jeg tro eller det er hvad jeg kan læse mig frem til og der er nok en del sandhed i det da det hele startdede da jeg kom i den sidste sommer og siden har haft svært ved at tabe mig.

Åh jo jeg har tabt mig…..et sted imellem 8-14 kg og hvorfor lige et sted imellem, jo fordi min vægt svinger hele tiden og lige som jeg tro nu er der røget et par kilo så viser vægten jeg har taget på igen og nu er det så jeg kommer dertil hvor jeg efter en kamp siden sidste efterår, hvor jeg blev klar over dette ville blive svært og endte med at tage drastiske metoder i brug har fundet ud af at uanset hvad jeg spiser så taber jeg mig ikke. Min kost i dag består udelukkende af grønsager, frugt, skyr, lidt müslie, proteindrik og ganske få gange fisk. Og jo jeg ved der vil sidde en masse og tænke at så er det jo klart jeg ikke taber mig, men efter at have kørt næsten et år på en sund kost med max 1200 kalorie og stort set intet tabt mig valgte jeg at tage alt kød, det meste brød og pasta samt fedt ud af min kost dog med den viden at fedt skal der til og jeg får lidt af det i form af olie jeg evt steger grønsager i eller på anden måde kommer smør ved dem når jeg spiser dem og jeg holder nøje regnskab med mit indtag af kalorier og det ligger et sted imellem 850 og 1200 om dagen og her vil nogen sige at jeg nogen dage for får lidt og det kan de have ret i dog og så alligevel ikke for når jeg ikke kan tabe mig på 1200 kalorie ja så må jeg jo skrue yderlig ned for dem. Og lige nu er jeg tæt på at blive desperat og her ville de fleste jo så nok blæse på det hele og begynde at spise vildt og usundt, men sådan er jeg så ikke skruet sammen og har aldrig spist usundt så hvorfor begynde nu og mit vægtproblem har aldrig været pga usund kost eller fordi jeg fyldte mig med slik og den slags. Kage……jo til fødselsdage et par gange om året men det burde vi alle kunne klare….ikke ?

Nå men det korte af det lange er at jeg er så træt af kampen mod kiloene og da jeg ikke kan dyrke en masse motion som så mange andre (dette gør jo så også at jeg er nød til at holde et max på 1200 kalorier) og snart ikke kan skrabe mere væk fra kosten og jeg VIL tabe de sidste nu 10-20 kg, ja så må jeg sku nok gå i sulte strejke og holde helt op med at spise mad.

Selvklart ved jeg da godt det ikke er vejen frem og jeg ved da også godt det ikke er sundt og jeg vil sikkert heller ikke kunne klare det, men hvordan fanden taber jeg mig ellers når nu der ikke er noget der virker mere ?!?!?!?