Tags

, , , , , , ,

Der er nu noget særligt over denne tid i haven, glæden er stor når der dukker nye ting op eller man køber nyt og planter ud. 

Mit sidste køb er jordbær planter og de er blevet sat i en hængepotte der har plads på stakittet og der er allerede jordbær på vej og selv om der jo ikke kan blive den store høst, så er der trods alt lidt man kan nippe af og nyde hen over sommeren.

Jordbær.

Jordbær.

Og så må jeg sige mit projekt “klematis” i zink baljen ser ud til at lykkes…..der er ihvertfald utroligt mange blomster knopper og den hvide af dem har allerede en blomst der er sprunget ud. Tror det bliver flot når de alle 3 blomstre. Og hen over sommeren hvor der ikke er så mange blomster på dem, så kommer der ærteblomster som jeg har sået og som også er godt i gang. Det bliver måske noget være rod når jeg efter sommeren skal fjerne de færdige ærteblomster…..men nu prøver jeg og om ikke andet bliver der en masse blomster jeg kan nyde og så må jeg jo tage det sure med det søde senere 🙂

Klematis i zink balje.

Klematis i zink balje.

Klematis i zink balje.

Klematis i zink balje.

Klematis i zink balje.

Klematis i zink balje.

Kartoflerne gror også flittigt og jeg glæder mig som et lille barn til at høste de første af dem…..jeg er stadig imponeret over disse potter og håber de virker lige så godt som billedet viser 🙂

Kartofler.

Kartofler.

Og så fik jeg en ny figen plante med hjem fra min lillebror og håber den klare det. Jeg skal dog have fundet en ret stor potte til den og så have lavet et solidt underlag med fliser til den oppe i bedet hvor den står nu og så håber jeg der kommer figner med tiden….den får om ikke andet de bedste betingelser der og masser af sol…..så krydser finger.

Figen træ.

Figen træ.

Liljekonvallerne er også begyndt at blomstre nu og det er en af de smukkeste forårsblomster vi har og jeg elsker den. Men det der nok glæder mig aller mest i dette forår er at der nu er 2 blomster knopper i min Pæon. Jeg havde ellers forudset at fordi jeg flyttede den så ville den heller ikke blomster i sommer, men der tog jeg fejl og da det er en af mine ynglingsblomster er det bare så stort at se den nu giver mig glæde hen over sommeren med om ikke andet 2 blomster. Min gule klatreroser er også helt vild i varmen…..men desværre er der endnu ingen blomster knopper at se, men måske de først kommer senere. Jeg har jo ikke så meget forstand på dem så jeg ved hvornår de evt kommer….men der er forhåbentlig noget at glæde sig over. Fik desværre ikke taget billede af den i dag….men det skal nok komme senere.

Pæon.

Pæon. – Pissemyrene synes åbenbart om knopperne….ikke sikker på jeg gør det samme om myrene.

Liljekonval.

Liljekonval.

Hostaerne er også dukket op og det er dejligt……sikke megen glæde man igen kan få for 10 kr…utroligt 🙂 Den blå klokkeblomsts agtige plante ved jeg ikke hvor kommer fra og vil tro den er i familie med hyacinterne og skal nok have en anden plads så den sikke skal slås med hostaerne. Den er ret sød og en hver blomst er en stor glæde i haven.

Hosta og blå klokkeblomst af en afart.

Hosta og blå klokkeblomst af en afart.

Chilierne kommer også og der er frugter på dem alle sammen og det skal nok blive godt……håber de giver lige så meget so dem jeg havde sidste år og som jeg har haft glæde af hele vinteren da jeg frøs dem ned jeg ikke nåede at bruge og siden hen har taget op og revet i en ret hvis der skulle chili i…..en fif der er genialt 🙂

Chili....forskellige stryrker.

Chili….forskellige stryrker.

Chili.

Chili

Lad mig slutte af med lidt forskellige billeder af div blomster der ude…..der er flere på vej og som jeg helt sikket viser frem senere.

Min eneg krukke....elsker de gule/orange farver.

Min eneg krukke….elsker de gule/orange farver.

IMG_8804

En lille blomst jeg fik med hjem fra min nieces Konfirmation og som skulle blomster flittigt hele sommeren.

En lille blomst jeg fik med hjem fra min nieces Konfirmation og som skulle blomster flittigt hele sommeren.

IMG_8806

Havens sidste tulipaner....lige ved af smide de kronbladene, sp jeg mente de skulle slutte deres liv i min stue og elsker farve kombinationen.

Havens sidste tulipaner….lige ved af smide de kronbladene, så jeg mente de skulle slutte deres liv i min stue og elsker farve kombinationen.

I dag har vejret været skønt hernede så der er blvet slået græs, nusset samt hygget i solen…….der findes intet mere skønt 🙂

Reklamer