Tags

, , , , , , , , , , , ,

Vi har nu siden januar vist at en lille ny ville melde sin ankomst omkring 24 september og dette er der jo også skrevet om her inde, men i mandags blev spændingen så udløst om det det blev en pige eller en dreng og det er en lille:

DRENG.

Glæden var stor hos de unge forælder…..ikke fordi det lige blev en dreng men fordi de nu viste hvad de fik. Det skal dog siges at min datter gerne ville have en dreng først hvis hun kunne vælge, men det kun ud fra hun altid har ønsket sig en store bror til at passe på sig men desværre forblev enebarn. Men som de siger begge dele var lige velkommen og det eneste vigtige var jo at det er et sundt og raskt barn og alt der perfekt ud og vi kan kun være lykkelige alle sammen. Nu kan næste etape af forløbet begynde og de unge kan begynde at indkøbe de ting der skal til og passe dem til så det er drenget og jeg kan gå i krig med div håndarbejds opgaver myndet på en dreng og det bliver en sjov opgave for det er nu en smule svære når det er en dreng end en pige. Men jeg glæder mig og ved jeg nok skal finde på en masse sjove ting. Ud over det sker der jo også ting i haven som jeg nyder hver eneste dag nu og heldigvis kan man komme ud de fleste dage og er det ikke for at sidde og nyde solen, ja så er det for at nusse lidt rundt her og der. Tulipanerne skrider frem og nu kan jeg se at der er en lyserød papagøje tulipan, den lille og så en lyserød/pink….den sidste her er jeg ikke sikker på hvor lys/mørk den er da de forandre sig en del når først de springer helt ud. Men jeg ved nu der er 5 forskellige slags og må nok tilstå at jeg sikkert har købt 5 forskellige slags sidste efterår men kun kan huske de 3. Men hvad pokker…..det er jo det sjove ved haven at der dukker noget frem man havde glemt.

Og så fandt jeg mine Liljekonvaller….eller fandt og fandt er så meget sagt da jeg viste hvor de var, men de er komme op eller begyndt at komme op for der kommer mange når de alle er der og dem glæder jeg mig altid til da jeg elsker dem og synes de er utroligt smukke. Samt fandt jeg ud af at de lange grønne og dog smp blade jeg har kikket på hele vinteren og ikke anet hvad var og som jeg flyttede fordi de egentlig irreterede mig er små blå perle hyacinter og nu skal de da samles og sættes i små grupper sammen med krokusserne og mini påskeliljerne. I et andet bed har jeg også en slags tulipan, den har nogen helt anderledes blade en tulipaner ellers har og indtil nu er der kun en blomst, men den skal også flyttes da jeg er sikker på den vil udvikle sig bedre i et bed med masser af sol og det får den ikke hvor den er nu.

Nogle af mine ny planted stauder er også kommet op, jeg husker ikke lige hvad det er når jeg kikker på dem i haven me har dog et billede at dem alle og hvor de er placeret. Men for nu finder jeg det hyggeligt ikke at kunne huske det og så se hvad der dukker op hen over sommeren.

Min gule klatrerose vokser som ukrudt og jeg er nød til at se at få købt et espalier den kan klatre på og ikke stakittet. Det vil nemlig blive et problem når det skal males og jeg ville tude hvis den blev ødelagt. Glæder mig til at se den blomstre i år da den jo er fra sidste år og da gule roser er min ynglingsblomst, ja så er den helt speciel for mig.

Gul klatrerose....olantet i 2014

Gul klatrerose….olantet i 2014

Min kejserbusk kommer også flot og glæder mig til at se den skønne blomster til næste vinter. Og så er der en Syren som står på et hjørne i græsset. Jeg havde egentlig savet den ned den første sommer jeg var fordi jeg syntes den stod dumt og bare ville have den væk. Og det er ikke den mest geniale plads men da roden er stor og umulig for mig at få op har jeg valgt at lade den vokse i år og så har jeg besluttet at holde den ned på et plan hvor jeg kan styre den og hvor den ikke skygger for min lille solkrog. Nu kan jeg så vente i spænding da jeg ikke ved hvad farve den har, men tror der går et par år endnu inden den kommer med noget der vil noget da den jo er ganske lav endnu. Og mine pæoner kommer rigtig flot og de er flotte med deres røde stængler og selv om jeg ved chancen for de blomster i år er næsten lig med nul så håber jeg at de måske vil gøre det alligevel…..man kunne jo være heldig.

Syren.

Syren.

Pæoner - fra 2013/14

Pæoner – fra 2013/14

Kejserbusk - efterår 2014.

Kejserbusk – efterår 2014.

Husker ikke om jeg har lagt et billede ud af mine rabarber for nyligt….men de kommer fint. Dog tror jeg ikke der kan blive til ret meget ud af den ene plante så der skal købes en stor plantekasse så der kan sættet en 3-4 stykker. Det er en af de frugter jeg elsker allermest om sommeren ud over jordbær og jeg kan aldrig få får mange af dem.

Rabarber sat i 2014

Rabarber sat i 2014

Det var lidt nyt fra familie fronten og have fronten.  Nu står den på bededagsferie….eller det gør det jo for nogen, min dag er jo den samme. Men her nede er Bededagene noget særligt for her afholdes det årlige Døllefjeldemusse market som er en stor begivenhed der trækker rigtig mange mennesker til og i år tager jeg der ned sammen med datteren og svigersønnen. Har ikke været der nede i nogle år da jeg havde fået nok af det, men nu er det på tide igen. Og jeg elsker alle de kræmmere der er der og ved jeg ender med at komme hjem med en masse så som krydderier, blomster og ja alt muligt andet hvis jeg kender mig selv ret 🙂 Jeg laver et indlæg om det efter weekenden med billeder og hvad jeg kom hjem med. Ønsker jer alle en god Bededagsferie.