Tags

, , , , , , , , ,

Tror sku jeg er blevet et sølle skrog…..hele sidste uge lå jeg med høj feber og halsbetændelse og forrige mdr var det lungebetændelse. Orker det ikke og jeg var ikke frisk nok til at få min influenza vaccine i sidste uge da jeg var til læge og den skal jeg have for har på fornemmelsen at uden bliver min vinter et helvede. Nå men ikke alt det syge snak……men det er en af grundende til jeg ikke har fået hverken læst eller skrevet herinde.

Forrige uge var familien fra Korsør på besøg et par dage og vi hyggede sammen med de unge og det var skønt og jeg fik som jeg skrev tidligere lavet en lagkage samt flæskesteg til aften. Og så blev min syltede græskar sat frem til stor glæde for alle undtagen min datter og ældste niece. Min svigersøn gav mig den store ros at de var lige så gode som dem hans mor lavede og min yngste niece åd af dem som var de slik og hun fik selvfølgelig et glas med hjem. Og jeg skal helt klart have lavet nogen flere og håber svigersønnen kommer med et nyt hoved en dag. Han gav mig så også ret dagen efter at de smagte rigtig godt på en leverpostejs mad og han kunne nu nyde det store glas han fik med hjem på sine madder i sin madpakke 🙂

Lagkagen var et super hit og den blev rost til skyerne og hallo det var nu en ganske simpel men jo lækker en af slagsen. Havde lavet en jordbær kompot som jeg smurte på lagkagebundene og ovenpå en vaniljecreme tilsat en masse frysetørret jordbær. På toppen af kagen havde jeg lavet en chokolade ganache jeg smurte på inden jeg lagde et låg af hvid marcipan. Siderne blev pyntet med flødeskum og drysset med jordbær chokoladespåner købt i netto og som smager vildt godt.

Lagkage med jordbær.

Lagkage med jordbær.

Lagkage med jordbær.

Lagkage med jordbær.

 

Lagkage med jordbær.

Lagkage med jordbær.

 

I lørdags var vi til Brunch hos nogle venner (bonus familie) der havde kobberbryllup og det var fra kl 10-13 og efterfølgende fortsatte det hele hos dem med mad og hygge. Jeg måtte dog køre hjem kort tid efter Brunchen var slut da jeg var træt oven på en uge med feber og penicilin og datteren var der heldigvis også og kunne køre mig hjem og da kl var 19 må jeg indrømme jeg gik i seng og sov til kl 8 næste dag. Og mig der sjældent sover mere end 6 timer……ja så er 13 timer seriøst rigtig lang tid at sove. Men jeg har jo trængt til det og i dag tirsdag føler jeg at jeg er ved at være helt frisk igen og det er skønt.

Så man kan jo nok regne ud at her ikke er sket ret meget, men i formiddag blev jeg dog enig med mig selv om at græsset bare skulle slås en sidste gang inden vinteren sætter ind for alvor…..den var lang og jeg viste jeg ville hade ikke at have gjort det når vi kommer til foråret. Så det blev gjort og jeg fik med møje og besvær sat det store havebord, bænken og de to træstole ind i skuret og nu kan min cykel kun lige stå der og det betyder at skal jeg i fryseren eller bruge tørretumbleren der over…..ja så må cyklen ud. Det kunne helt sikkert komme til at stå på en bedre måde hvis jeg gad rykke det hele ud og satte det ind på en anden måde, men jeg orker ikke flytte det ud og jeg overlever nok jeg skal rykke cyklen en gang imellem 🙂

Den her uge bliver heldigvis stille og rolig og jeg ser frem til søndag hvor de unge og jeg tager i Ikea og handler ind…..uhhhh det er så farligt da man altid kommer hjem med en masse man sagtens kunne undvære. Men håber at finde nogle søde lamper til soveværelset og en til spisebordet og ja så lidt hylder og andet sjovt. Så jeg dukker sikkert ikke op igen før efter søndag….og jeg har prøvet at læse mig igennem de forskellige blogge jeg følger…..men dog ikke kommenteret da jeg ikke orker det 🙂