Tags

,

Jow jow der bliver nu igen lavet lidt i køkkenet og i dag måtte vodkaen lade livet og jeg fik det siet og stod tilbage med en portion gul vodka der kun smagte ganske lidt af ananas. Jeg har nu hældt den sukkerlage i som der skulle og så lader jeg den stå og se om den får mere smag med tiden…..men ellers er ananas vodka ikke noget jeg vil gøre det i mere.

Ananas vodka.

Ananas vodka.

Nå men jeg stod så tilbage med det ananas jeg siet fra vodkaen og det skulle jo ikke gå til spilde……her måtte jeg så sande at noget af det gjorde, for da jeg ville flytte skålen fra den ene side af køkkenet til den anden røg det på gulvet og det halve røg ud, så det endte klart nok desværre i skraldespanden. Men resten skulle jo bruges og jeg fandt et halv rødløg i fryseren som var finhakket……jeg bruger ofte løg men kan aldrig bruge et helt og resten finthakker jeg så og fryser ned til som fx i dag. Grøn chili, hvidløg og div krydderier samt en flaske brombær eddike fra Svansø (den er super lækker i div dressinger på salat). Og så gik jeg i gang og jeg endte ud med et ganske fint resultat hvis jeg selv skal sige det og det smager super godt og ved at når det har stået en uges tid så kommer smagene mere frem og så er det sikker super lækkert.

Jeg brugte følgende:

1/2 ananas der er blendet delvist og har ligget i vodka i 2 uger (tror nu sagtens man bare kan bruge ananas)

1/2 fint hakket rødløg

3 fed hvidløg skåret i tynde skiver

1 – 1/2  grøn chili hvor kerner er fjernet og skåret i tynde skiver

1/2 tsk ingefær

1/2 tsk gurgemeje

1 tsk salt

1 dl chilisukker – opskriften finder her.

ca 1 dl brombær eddike.

Svits løgene i en lille smule olie og jeg brugte hjemmelavet timian olie.

Tilsæt chili og hvidløg og svits dem ganske kort og tilsæt krydderierne sammen med sukkeret og tilsæt eddiken.

Lad det små koge i can 45-50 min.

Det skulle nu gerne være tykt og lækkert. Man kan evt smage til med flere krydderier og andre for den sags skyld, men jeg gad ikke rende ud og handle i dag så derfor de tørrede krydderier i stedet for evt frisk ingefær. 

Kom det på skoldet glas og stil på køl og lad det gerne stå en uges tid så det rigtigt trækker smag.

Jeg vil prøve det en anden dag med frisk ananas og abrikoser….tror det vil være en lækker kombination.

Ananas Chutney med Vodka.

Ananas Chutney med Vodka.