Tags

, , , , , , , , ,

Kalenderen siger nu efterår og inden længe er det tid til varmere tøj og lune radiatorer. En mørkere tid hvor vi alle finder hygge ved levende lys, hyggesokker og varme drikke. Der hvor vi elsker at forputte os med en god film elller bog……eller finder på små hyggelige ting der skal forberedes til de højtider der kommer det næste halve års tid.

Jeg har flere ting i tankerne som jeg vil fylde de lange mørke efterårs og vinterdage med, spørgsmålet er bare om jeg kan blive enig med mig selv om hvad jeg skal begynde med. For jeg ved at jeg ikke skal gå i gang med for mange ting på en gang…..for så ender det med jeg ikke bliver færdig med noget af det 😉

At jeg kommer ind på det nu er fordi en anden blogger spurgte mig om jeg havde nogen vintersysler og det satte jo tankerne i gang. Jeg har jo altid gang i et eller andet, men specifik er der ikke noget jeg specielt laver kun om vinteren. Jo det skulle så lige være når det drejer sig om ting til julen…..det sker kun i mdr op til denne højtid. For mange år siden brugte jeg tiden på papirklip men det er ikke in mere og jeg kan ikke sidde og skære med mine dumme finger mere.

Men en ting skal jeg have lavet her i efteråret, ikke fordi de skal bruges i år men fordi et eller andet juleri skal der laves. Det er små stjerner lavet i grønlandske perler og nogen jeg lærte at lave i den tid jeg var i Grønland. De er ganske søde og kan jo laves i lige de farver man vil have dem i, jeg fortrækker dem dog i julefarverne sammen med de sølvfarvet perler da de så glimter lidt i skæret fra lys på træet. Det er noget puller arbejde at sidde med og ikke nogen man laver mage af på en gang, men igen de skal ikke være færdige i år så jeg når det jo nok.

Stjerner i grønlandske perler til juletræet.

Stjerner i grønlandske perler til juletræet.

Peacefulangelsgarden og jeg skrev også sammen om det at male et arvestykke i en farve der passede ind i ens hjem. Begge har vi ting som vi holder meget af og som minder os om en slægtning der ikke er mere, men snakker man med familien om at man vil male dem så er de ved at besvime ved tanken og mener vi ødelægger netop den ting vi nu engang har arvet. Her er jeg ikke på nogen måde enig med familien da minderne er i tingen og ikke i farven den specielle ting har og når alt kommer til alt så vil vi få meget mere glæde ved netop den ting hvis den passer ind i ens hjem og jeg ved min kære Farmor ville synes det var helt ok jeg gjorde det da hun selv var meget kreativ og malede de ting hun havde så de passede til hende, lige som hun i sin tid fik malet den kiste jeg nu har så den var som hun gerne ville have den. Nå men for at komme frem til  pointen……det vil være et vinter projekt også for mit vedkommende at male denne skønne kiste i en farve så den passer ind i mit hjem.

Jeg vil også prøve at finde på noget sjovt med nye puder til mine sofaer. Jeg finder ikke nogen jeg kan lide i farven det har jeg fundet ud af og jeg kan godt lide at skifte betræk alt efter årstiden og evt højtider. De skal selvfølgelig passe ind i den lidt stramme stil jeg jo køre, men dog må de gerne være en smule romantiske også og der vil sikkert komme blonder og andet sjovt på som jeg evt falder over. Heldigvis er alle mine møbler sorte og hvide så jeg har frit spil når det angår farver…..så bliver spændende hvad jeg evt finder på 🙂

Og så vil jeg ikke beslutte mig for andre ting lige nu…..men jeg kender mig selv og ved der helt sikkert dukkert noget op som jeg bare MÅ prøve 🙂