Tags

, , , , , , , ,

Jeg var som skrevet i et andet indlæg på plantemarked i søndags og kom da selvfølgelig hjem med en lille smule og havde jeg ikke været fattig som en kirkerotte denne måned havde jeg også købt meget mere, men det er der jo hvert år i august så næste år skal der handle gevaldigt ind for der er mange skønne ting der over.

Jeg fik købt en græsart som jeg elsker og de vil også pryde en evt buket, samt en anden staude med små blomster der til forveksling ligner mini frejser og jeg elsker deres farve fordi de er nærmest ildrøde og orange og glæder mig til der helt sikkert kommer mange blomster på den næste år. Og så fik jeg en sort Foldblads plante….jubiiiii….den ser dog en smule trist ud nu men den kommer igen næste år og så skal den nok pryde haven.

Husker ikke navnet med sød er den.

Husker ikke navnet med sød er den.

En græs art som jeg elsker.

En græs art som jeg elsker.

Sort Folblad.

Sort Folblad.

Og så er der de andre ting i haven. Rosen som jeg skrev voksede og voksede og som jeg skal have et espalier til så den kan få noget ordentligt at sidde på.

Gul klatre rose.

Gul klatre rose.

Solsikkerne står og lyser op sammen med alle mine stolte kavalere og sommerfuglebusken blomster stadigvæk flittigt og det nok fordi jeg hele tiden klipper de visne blomster af. Kornblomsterne er også flittige men som jeg har nævnt før så virker blomsterne lidt pistne, men det er nok regnen der har gjort det. Men de er der og der er magne og de startede ud med kun at være i pink og lyserøde men nu er der alle farver. Der er dog kun billeder af kornblomsterne…..ved ikke hvorfor der ikke er et af solsikkerne for mener bestemt jeg tog nogen. Men det mp så komme en anden dag.

Kornblomster

Kornblomster

Min chokoladeblomst er bare blevet kæmpe stor og det er jo skønt og især fordi den jo var så billig som den var…..det viser man ikke behøver at købe dyre planter.

Chokoladeblomsten som den så ud da jeg købte den i for sommeren.

Chokoladeblomsten som den så ud da jeg købte den i for sommeren.

Chokoladeblomsten som den ser ud nu.

Chokoladeblomsten som den ser ud nu.

Og ellers er det ved at være slut i haven og det vare nok ikke længe inden jeg begynder at ordne den for vinteren. Jeg skal dog have kikket på nogle roser for har bestemt jeg vil have engelske roser i et af mine bede da de er så smukke og dufter vidunderligt og de skal i jorden inden frosten så de kan nå at sætte sig ordentligt. Og ellers har jeg stor glæde af mine solsikker i stuen og på spisebordet og det er jo skønt og jeg nyder den skønne gule farve når jeg kikker rundt.

En enkelt stilk med solsikker.

En enkelt stilk med solsikker.

Smuk er den jo.

Smuk er den jo.

Her har jeg klippet hovederne af en stilk og sat dem i vand i skålene og pyntet spisebordet.

Her har jeg klippet hovederne af en stilk og sat dem i vand i skålene og pyntet spisebordet.

Og så lige et billede af to roser jeg fik til haven i dag af min skønne veninde. Jeg har nemlig fødselsdag i dag og hun mente jeg skulle have både sang og blomster og det er så skønt at hun aldrig glemmer en og det betød især meget i dag da de unge jo ikke er hjemme og de er de eneste jeg som så fejre fødselsdag med. Så min dag har været som alle andre og så bliver jeg fejret en anden dag og heldigvis betyder det ikke noget for mig da jeg ikke ser dagen anderledes end alle andre. Men jeg blev jo så forkælet trods alt og de er nu plantet ud i det bed jeg vil have med roser og dem er jeg super glade for og jeg havde snakket med hende om at det var nogen jeg ville have fordi de ikke bliver ret høje og giver en god bunddække.

Roser....jeg har altid kaldt dem te-roser men det hedder de ikke, men pyt med navnet....de er søde trods alt.

Roser….jeg har altid kaldt dem te-roser men det hedder de ikke, men pyt med navnet….de er søde trods alt.

Åh jo så er der lige en enkelt ærteblomst. Jeg fik nogle planter af min veninde sidste år fordi jeg elsker ærteblomster og denne er frø fra dem og jeg havde egentlig opgivet dem da det ikke så ud til de ville, men pludselig stod den der ud med blomster på og det var jo glædeligt og jeg skal huske at tage frø igen i år, for jeg håber jo at jeg kan have den kørende i mage år med tanke om hvem der gav mig dem.

Ærteblomst.

Ærteblomst.

De sidste to billeder er af nogle blomster der står ude i de unges have. Jeg var ude og se til katten og så de stod i deres have og blomstrede og de er da utrolig smukke og jeg skal ud og have en aflægger af dem til mit bed og da de har mange burde det ikke være et problem. Jeg kunne jo ikke dy mig og måtte tage billeder af dem til samlingen.

Kender ikke navnet

Kender ikke navnet

Kender ikke navnet.

Kender ikke navnet.

Ikke mere have snak her fra og nu vare det ikke længe inden bloggen får andre emner end haven, da der jo ikke sker meget der ude mere er tiden til andre ting og det er jo også hyggeligt og noget der skal være plads til.

Og så er det vist også med at nyde den sidste del af sommeren og vi kan vist godt blive enige om at varmen er på retur…..men hvem ved måske dukker den op igen og giver os en flot september måned.