Tags

Hold nu op……jeg sidder her og mangler ord for hvor stort det var i lørdags og jeg er stadigvæk rørt og ovenud lykkelig. Men lad mig prøve at starte med fredag aften inden den store dag.

Min lillebror og nevø fra Bornholm var ankommet og min datter og hendes brudepige kom også ned til mig da vi skulle ud og spise alle fem. En god måde at få tiden til at gå så den kommende brud ikke blev alt for nervøs. Og vi indfandt os på en af byens bedste spisesteder og fik noget lækkert mad og heldigvis havde min datter appetit og spiste både en stor bøf samt en lækker dessert skyllet ned med en del super lækkert rødvin og en Irsk kaffe. Og hun hyggede sig og slappede rigtig af og nød det hele kunne man mærke og da vi havde spist og hygget lidt gik vi en tur igennem byen der jo have åbent fordi der var Late Night og det var super hyggeligt og vi mødt en del undervejs der jo kendte hende og hun fik en masse ønsker med på vejen. Da kl nærmede sig 22 gik vi hjem til mig og de unge piger kørte hjem til datteren hvor jeg ved de sad og snakkede et par timer inden de gik i seng og heldigvis fik begge to sovet.

Maden vi fik aftnen før brylluppet.

Maden vi fik aftnen før brylluppet.

Datterens morgen startede ganske tidligt da hun skulle til frisør kl 8 og ind og have lagt makeup kl 11. Her hos mig var natten gået knapt så godt da jeg ikke kunne sove og det endte med jeg kun fik 4 timers søvn, men jeg var dog på ingen måde træt eller andet og selv om jeg ikke synes jeg havde ligget og tænkt på brylluppet om natten, så var det jo nok det der trods alt havde været grund til min manglende søvn. Men jeg fik min kaffe og var frisk og klar til den store dag. Vi gjorde os færdig og kørte ud til datteren så vi var der når hun kom tilbage fra frisøren og der hvor hun fik lagt make up. De kom også kort tid efter og jeg havde smurt lidt brød til hende og fik hende til at spise det og hun var faktisk ganske rolig og de sidste forberedelser gik stille og roligt og ingen stressede og inden vi fik set os om var det tid til at køre.

Datteren havde valgt at køre med min bror til kirken, for som hun sagde så var der jo ingen der så hende ankomme til kirken så hvorfor bruge penge på en dyr bil ingen så. Vejret var fint uden alt for meget sol, men desværre valgte det at blæse rigtig meget op da vi ankom til kirken og det gjorde det lidt svært da vi skulle have hende og kjolen samt brudebukketten sikkert ind i kirken, men det gik og vi kunne nu gøre hende klar til den store tur op af kirkegulvet. Da jeg sammen med min nevø gik ind i kirken virkede hun stadigvæk ganske rolig men det var nok fordi der lige var en del ting der skulle ordnes inden døren gik op.

At gå ind i kirken som den sidste inden bruden kom var et spændende øjeblik og alles blikke rettede sig mod mig og under andre omstændigheder havde jeg nok vendt om men jeg havde heldigvis min nevø ved siden af og jeg kunne fokusere på min kommende svigersøn som stod oppe ved alteret. Som man vel bør gik jeg op og gav ham et knus og hold nu op hvor var han bare nervøs og man kunne se han slet ikke vidste hvordan han skulle forholde sig og som han sagde sådan lidt rodet at nu jeg var der blev han endnu mere nervøs for nu var det jo nu. Jeg satte mig ned og vidste at så snart jeg havde indfundet mig på min plads så ville der kun gå få minutter inden døren gik op og min datter kom ind.

Da orglet satte i gang gik der et sus igennem kirken og alle rejste sig og vendte sig om for at se bruden komme og hold nu op et smukt syn og hun var smuk og strålede som en sol, men var også super nervøs nu kunne man se. Jeg kikkede på min svigersøn som stod med tåre i øjnene og kan man som mor ønske sig mere…..det viser jo at han elsker hende over alt. De gav hinanden et knus og kys inden de satte sig og selv vielsen begyndte. Det var en super flot vielse og præsten holdt en skøn tale hvor man ikke kunne lade være med at grine ind imellem.

Lidt imod alle mine principper poster jeg et billede af de unge da præsten viede dem. Billedet er taget af min ældste niece som fangede et smukt øjeblik med sin mobil.

Et smukt øjeblik.

Et smukt øjeblik.

 

Efter vielsen smuttede de unge afsted for at få taget en masse billeder og vi andre kørte til Hotellet hvor vi alle skulle sove om natten. Nogen af os skulle også skifte tøj til den store fest da vi havde valgt andet tøj til kirken. Det var super skønt at skulle bo lige op af feststedet og ikke skulle tænke på hvordan man kom hjem efter festen. Lækker værelse jeg fik og så endda med spabad som jeg svor jeg skulle ligge i inden jeg skulle hjem dagen efter……jeg blev dog klogere 🙂

Vi gik til feststedet igennem små stier langs søen og det er et smukt sted og vejret var fint lige bortset fra det var begyndt at blæse ret meget. Men på den anden side heller det end bagende sol og 35 graders varme. I festsalen var der samlet en masse receptionsgæster og selvfølgelig alle middagsgæsterne og vi fik øl og sodavand samt lækre sandwich. Der var drønende varmt i lokalet og vi var en del der valgte at sætte os ud på en stor terrasse og det var skønt. Der gik ret lang tid inden brudeparret ankom og selv om de selv havde sagt de forventede at ankomme ved 15.30 tiden ja så overskred de tiden ret meget.  De ankom til festen og fik sagt hej til de mange receptionsgæster og alle blev beordret rundt for at få taget billeder. Først et stort af alle gæsterne med brudeparret i midten og senere enkelt billeder af hver gæst enten som par eller alene som mig der jo er single og så selvfølgelig de billeder der skulle være der med brudeparret og forælder. Det gik der ret lang tid med og til sidst udbrød min datter “nu gider jeg ikke mere” 🙂 Og hun fik noget at drikke og kunne slappe af en kort stund med en velkomstdrink som vi alle fik inden vi skulle til bords.

Festlokalet var flot udsmykket og alle bordene var smukke og der var kredset om alle detaljer. Der var menukort, plan for hvornår hvad skete, små gaveæsker til alle gæster med 2 små stykker chokolade “Balls” som de hedder og i låget på alle æskerne var der en personlig hilsen til alle gæster og min trak tåre da jeg læste den. Det har været et kæmpe arbejde at lave dem og på dette tidspunkt tænkte jeg det var godt der kun var 58 gæster og ikke de planlagte 80.

Et billede af borddekorationerne som dog ikke er taget til festen men hjemme hos mig selv da jeg fik 2 med hjem da de unge jo tog på bryllupsrejse og det skulle jo ikke gå til.

 

Borddekoration.

Borddekoration.

Der blev holdt en masse taler og sunget en masse sange og der blev grinet og grædt undervejs og de unge strålede som solen selv hele aften og alt gik som det skulle. Maden var perfekt og vi fik en fiske anretning til forret med både kammuslinger, kinarejer, røget laks og hellefisk noget dampet fisk samt brød og dressing og det var super super lækkert og jeg var mæt bagefter. Hovedretten var oksefile med så rød midte som muligt da det er datterens livret, hertil hasselbach kartofler som hun ville have og div grønsager, en pebersauce og en bernaisesauce der var smagt til med et eller andet der smagte afsindigt godt. Desserten bestod af en nøddekurv med frisk bær, et lille bitte stykke chokoladekage, hjemmelavet is hvor den ene var solbæris og den anden var med chokoladestykker og nok også andet men jeg var så mæt jeg kun fik ganske lidt om end det smagte godt alt sammen. Det var en flot menu og der kom mad ind flere gange så ingen gik mætte fra bordet.

De havde hyret den bedste DJ man kan tænke sig og han var bare på hele aften og spille samt sang med når vi skulle synge sange og det hjalp rigtig meget og han havde helt styr på alt det der skulle til undervejs. Han arbejder på vores lokale radiostation og min datter har arbejdet sammen med ham for nogen år siden og det gjorde det lidt mere personligt. Men han er værd at huske hvis man en dag skal bruge en DJ.

Vi nåede at blive færdige inden midnat og de unge fik startede deres brudevals op 5 minutter i midnat og hvor var det smukt at se de to danse denne dans…..som kun varede kort før den slog over i deres helt egen sang som jeg desværre ikke lige husker hvad hedder, men gik på at hvis ikke vi skulle kunne hvem skulle så. Ringen samlede sig jo selvklart omkring dem og efter lidt tid blev min svigersøn klart nok kapret for at få klippet strømper og ja elastikkanten på han underbukser røg også en tur og imens dette stod på forsvandt min datter sammen med hendes brudepige. Gæsterne fik besked på at blive da de havde sat min svigersøn ned igen og hun kom flagrende ind nu i kort kjole for at danse vider til deres melodi og det var en ting ingen havde regnet med. Det der var med kjolen og som havde været det vigtigste da den skulle laves var at slæbet og den nederste del af kjolen skulle kunne tages af så hun kunne feste vider uden den tunge kjole og man kunne se hun nød at kunne røre sig igen. 

Ja så var der lige brullupskagen som var rigtig flot uden en masse dikkedare da det ikke er min datter og den var overtrukket med marcipan da hun på ingen måde kan lide fondant selv om det giver en pænere kage, men hvorfor få lavet noget man ikke kan lide og den skal jo falde i parrets smag og ikke andres og jeg selv vil også heller have marcipan. De smukke ugler som topfigure er lavet i Italien og de laves på bestilling og koster stort set ikke mere end hvis man køber de grimme man finder her hjemme og som er ganske kedelige. Disse kan gemmes i al evighed og de unge har valgt alle farver og elementer til dem så de er 100% personlige. Kagen var super lækker med mango og passionsfyld og chokoladebunde, men folk var mætte så der bleve ikke spist så meget og heldigvis havde de ikke bestilt så den svarede til antal gæster da de godt var klar over det ville være for meget. Men de har den øverste del til fryseren som de så skal have på deres 1 års bryllupsdag…..hvis den er værd at spise, men det er en tradition og sådan skal det være.

Festen fortsatte med dans og folk minglede rundt og snakkede her og der og fik drinks, kaffe eller hvad de nu ellers ville have og alle hyggede sig og heldigvis kunne vi sidde ude hele natten hvilket var skønt da vinden havde lagt sig. Hen af kl 02.30 begyndte folk at blive trætte og der blev besluttet at det var ved at være tid til natmad som efter datterens ønske var røde pølser med det hele og det er noget der kan glide ned på den tid af natten 🙂 Der gik så kun kort tid inden folk begyndte at bryde op og musikken stoppede og jeg var tilbage på hotellet lidt over 03. Det var varmt og jeg snuppede et kort koldt bad inden jeg satte mig ud på altanen og fik en natsmøg og så de unge komme gående sammen med hans farmor og farfar og nu var festen også slut for dem. Så jeg må sige jeg var stort set med lige til den sluttede. Heldigvis faldt jeg rimeligt hurtigt i søvn trods varmen men måtte op en enkelt gang og så op igen kl 7 for at være klar til fælles morgenmad kl 8 og det var her jeg havde håbet at jeg kunne nå en tur i bobblebadet men da det tager tid at fylde det må jeg indrømme at jeg ikke gad, for skulle jeg havde nydt det så skulle jeg havde stået op kl 6 og det gad jeg ærlig talt ikke. Det var jo trods alt ikke megen søvn vi fik…..3 1/2 time ialt.

 Vejret var ok da vi stod op men der trak grå skyr ind det dryppede lidt da jeg kom ned kl 8 og lige gik ud for at få en smøg inden jeg gik ind til morgenmad. De unge kom ned kort tid efter og vi begyndte at spise imens andre hentede alle deres gaver ind. Disse blev pakke ud og hold nu op med gaver de fik og hvad jeg er mere imponeret over er at de fik ikke 2 af nogen ting og det sker sjældent at det går sådan. De fik alt fra trailer, stor hængekøje på træben til haven, stor kenwood køkkenmaskine, kenwood mikrooven med gril og varmluft, vinkøleskab, terrasse varmer, penge, gavekort og ja en masse mere jeg ikke lige fik set ordentligt og de var glade for hver en ting de fik. Min datter brød dog sammen da hun læste mit kort som indholdt check med penge og hun mente det var for meget, men jeg har kun hende og de fortjente hvert et ord og gaven.

Imens dette stod på skal jeg da lige love for regnen kom og det piskede ned i stride strømme……ja det var skybrud der ville noget og vi var alle glade for det først kom søndag og det ikke var kommet dagen før. Det stoppede dog inden vi alle kørte fra hotellet for at få de unge hjem med gaver og de kom hjem til et hus der var pyntet indvendigt med toiletpapir og ris i lange baner. Vi hjalp dem med at rydde det op og kort efter forlod vi dem så de kunne slappe af og bare nyde hinanden. Jeg blev kørt hjem og min bror med familie fra Korsør kørte hjem og de havde min far med som skulle hjem til Sverige, han havde dog ikke bestemt om han gjorde det samme dag eller ventede til mandag og min anden bror skulle tilbage til Bornholm. Da jeg var sat af hjemme rydde jeg lige op efter lørdagens morgenmad da vi havde ladet kopper og tallerkner blive stående og da her så rimeligt ud satte jeg mig i min stol og nød at det hele var overstået og at alt var gået godt. Jeg måtte dog bøje mig og lagde mig for at tage en lur da jeg var mere en træt og jeg fik sovet 2 timer og vågnede ved 17 tiden. Jeg fik lidt at spise og prøvede at se lidt tv samt sidde lidt ved pc’en men jeg orkede det slet ikke og kl var ikke 21 da jeg gik i seng og sov til mandag morgen.

Jeg var stadigvæk træt mandag og orkede ikke noget, jeg startede dog dette indlæg op men kunne slet ikke samle mine tanker og opgav det. Tirsdag var bedre og jeg fik ordnet en del her og i dag onsdag er jeg helt mig selv igen og nu nyder jeg at tænke på de unge sidder i Italien og nyder deres bryllupsrejse. Og jeg nyder at hverdagen er vendt tilbage og jeg ikke mere skal tænke på bryllup og alle de ting der skal til…….20 mdr planlægning er slut og det hele endte med det mest perfekte bryllup hvor intet manglede eller var glemt.

Dette er selvklart kun en kort beskrivelse af selve brylluppet da det ville være helt umulig at beskrive det ned til mindste detalje og det er jo heller ikke meningen, minderne om denne dag gemmer vider var med  i vores hjerte og vil se tilbage på den med smil på læberne.

Nu glæder vi os til at se alle billederne for de er mange, de havde hyret en fotograf fra et firma der gør sig i den slags og han var godt nok på hele tiden lige fra vi ankom til kirken til bryllupsvalsen var slut og der er mange tusinde billeder og de unge sagde at da de var halvvejs med billeder inden de kom til festen var der allerede taget over 1000….gosh de får travtl når de alle skal ses 😀 Nå men de er vigtige og det betyder meget at de bliver gode og så overlever de nok at skulle se dem alle igennem 🙂

Jeg vil slutte her for denne gang og nyde min hverdag er tilbage.

♥ Det er så yndigt at følges af……

Reklamer