Tags

, , , , , , , , , ,

Nøj der sker mange ting i haven nu og jeg nyder at gå der ud og kikke på alle tingene. De gule tomater er ved at modnes nu og der er et par stykker som jeg ret snart kan plukke og nyde på en eller anden sjov måde og mine chilier vokser også og er lige så lange som min finger…..de er dog grønne nu og burde blive gule så det vare nok lidt endnu inden de er klar.

Gule tomater.

Gule tomater.

Gule chilier....dvs de er grønne endnu.

Gule chilier….dvs de er grønne endnu.

Og så ALLE mine kornblomster 😀 De vokser og vokser og jeg får da en hel skov når de kommer i blomst en dag. Men det klager jeg bestemt ikke over…..tværtimod 🙂 Tænk at de siden d. 2/7 hvor jeg såede dem er blevet så store….utroligt 🙂

Kornblomster.

Kornblomster.

Kornblomster.

Kornblomster.

Og så har jeg bekæmpet SORTE bladlus….de sataner, de har næsten ødelagt min lyserøde klematis, de boede i min gule klatrerose og på enkelte grene af min sommerfuglebuks som bare er blevet så flot og står med så mange blomster knopper at jeg opgav at tælle dem. Med råd fra nær og fjern og også en haveblog blandede jeg i dag vand med sprit og brunsæbe og så gik kampen ind mod dem. Og de blev vasket….hvilket jeg så også gjorde da det jo sprøjter og fordi man skal sprøjte på alle sider hvor de sidder ja så var det umuligt ikke selv at blive våd. Nu håber jeg det hjælper så de ikke tager livet helt af mine planter….for så bliver jeg godt nok ked af det. Og det ville jo være rart om jeg kunne nyde blomsterne på dem hen over sommeren. Klematissen ser godt nok trist ud når man tænker på hvor flot den var……men hvis det hjælper er jeg fortrøstningsfuld for den har masser af nye knopper som så gerne skulle kunne komme i blomst inden så længe. Rosen var heldigvis ikke slemt ramt…..men de kan gøre utrolig skade på selv små steder, så håber de dør og at den måske kan nå at sætte blomster i år. Den vokser dog heldigvis godt og det vare ikke længe inden jeg kan begynde at binde den op på stakittet og så skulle den gerne næste år tage godt fat og blive stor og fyldt med blomster 🙂

De unge var forbi efter rødbeder og ringpuden og de synes begge to den var fin og det var jo skønt. Så skal jeg ikke tænker mere på den og det er rart. 🙂

Og så i morgen SKAL jeg ud i haven……nu har jeg gloet på Tour de France de sidste tre dage fordi de har kørt i England som start sted og det ville jeg jo selvsagt ikke gå glip af, men så er det også på tide at skrubbe ud og nyde vejret og især solen så kuløren er rigtig flot til brylluppet 🙂

♥ Your mind is a garden, your thoughts are the seeds,
   The harvest can be either flowers or weeds.