Tags

, , , , , , , , , , , ,

Der findes ikke noget skønnere end at komme op til det skønneste vejr og når det er sådan ja så bliver både have og bagdør åbnet for fuld gab så jeg kan nyde luften og høre fuglene kvidre.

Og kvidre det kom jeg i mere end en forstand til at høre. Sad kort i stuen hvor jeg kan se ud i køkkenet og ordnede et par små ting dag jeg undrede mig over så højlydt fuglene pludselig kvidrede, men slog det hen med tanke for der nok var nogen der sad på tagrenden over bagdøren. Men jeg skulle blive mere forbavset da der pludselig flyver 2 svaler rundt og ender ud på toppen af en køkkenlåge og der gik en million tanker igennem mit hoved, for nok synes jeg de er ganske søde men at skulle fange dem for at få dem ud igen…….ja det var en anden sag. Har nemlig engang jagtet en enkelt hos en ven i hans køkken og det var ikke sjovt. Men hurra for den persienne jeg har i mit køkkenvindue, det er en af dem der hejses op nede fra hvis i forstår og da jeg nærmede mig køkkenet blev de små kræ jo forskrækket og fløj mod vinduet. Det var selvfølgelig synd de også ramte vinduet men i og med de gjorde det så røg de ned bag ved persiennen og nu kunne jeg se mit snit til at trække persiennen op og lukke den så de sad imellem vinduet og persienne. Og så var det bare med at liste hånden ind under og åbne vinduet så de kunne flyve ud alt imens jeg håbede ingen gik forbi i det samme og så fik vinduet i hoved. Og efter kort tid fløj de så heldigvis ud og jeg kunne ånde lettet op. Jeg slap både for at jagte dem men også at skulle gøre rent efter dem fordi de givet vis havde klattet over det hele af bare skræk. Vil tro det var et pat svaleunger der gjorde deres debut og jeg håber ikke det sker igen, og nu vil jeg huske at døren ikke skal stå helt åbent så længe der er dumdristige fugleunger på flyvekursus 😀

Ud over det har jeg en ganske sød gråspurve familie boende under min tagrende oppe under taget. De gjorde det også sidste år og fik egentlig lukket hullet da viceværten ikke mente det var det mest geniale og det har han sikkert ret i. Men på en eller anden måde så er de kommet ind igen og de flyver frem og tilbage og fodre unger alt imen de holder øje med hvad jeg laver. De tager sandbad i mit store bed hvilket de også gjorde sidste sommer og det ser så sødt ud…..desværre har jeg ikke fanget dem på et billede da de flyver så snart jeg røre mig. Nå men egentlig måtte de for min skyld gerne blive boende hvis ikke det lige er fordi der også bor bier/hvepse…..kan ikke kende forskel men det er vel hvepse der bygger sådanne steder og ikke bier samt er der brumbasser der flyver ud og ind også. Og se det er jo et problem jeg skal have gjort noget ved og aftalen med viceværten er at skadedyrsbekæmperen kommer forbi og ordner det. Desværre betyder det jo så også at de kære fugle må væk og det er lidt synd synes jeg, men jeg er nu heller ikke vild med at have en hvepsebo oppe under taget. Så lidt surt at bierne også skulle finde ud af at bo der.

Gråspurven der har rede under mit tag.

Gråspurven der har rede under mit tag.

Der er også et solsorte par der kommer her mange gange i løbet af dagen og henter regnorme i min græsplæne og heldigvis er der mange af dem så de får mad nok til deres unger som jeg vil tro bor i noget buskads ved vores parkeringsplads bag mit hus. De er heller ikke fanget at kameraet da de er hurtige hvis jeg dukker op.

Overvejer lidt om jeg skal købe et fuglebad i år til dem alle sammen……kan desværre ikke sætte fuglehus op til foder da jeg ingen træer har og at have et stående ved jeg ikke lige, måske når jeg får lavet det store bed at jeg kan finde en plads til det.

Men de kære brombasser lider af et eller andet for der var flere på mine fliser idag som ikke kunne flyve og ja vel var ved at dø og jeg undre mig hvorfor da her jo ikke er sprøjtet med noget, men måske det er hvepsene der har gjort dem noget da de jo flyver ud og ind samme sted under taget. Jeg fangede en med mit kamera efter den havde kravlet hen over fliserne og op i mit blomsterhjule og satte sig på en nellike. Jeg  lod den sidde men tror den er død nu og ligger i jorden neden under. Det øverste billede er taget med mobilen og det nederste med kameraet så derfor der er en forskel på kvaliteten.

Brumbasse.

Brumbasse.

Brumbasse.

Brumbasse.

Ikke mere om dyr i min lille have….eller rettere flyvende dyr. Jeg har nydt solen lidt men ved at passe på så jeg ikke får for meget igen, så der er også brugt tid i skyggen med hækletøjet. Samt gik jeg i gang med at forstørre mit bed i græsset og fik gjort det i den ene side og overvejer lidt at give den samme form den anden vej. Der kan så stå en masse skønne stauder med blomster og det vil se rigtig hyggeligt ud. Men orkede ikke mere i dag og på den anden side er det jo også rart at have noget i morgen hvor de også lover godt vejr.

Blomsterbed før.

Blomsterbed før.

Blomsterbed efter.

Blomsterbed efter.

Og så kommer mine få stauder fint som står oppe langs skuret og de to roser jeg satte ud sidste år står begge to med knopper og glæder mig til de springer ud. Stauderne er også tæt på at springe ud og jeg glæder mig især til min tidsel som jeg kalder den…..for synes de er så dekorative 🙂

Blomsterbed med stauder og roser.

Blomsterbed med stauder og roser.

Min sommerfuglebusk som jeg fik af en kær veninde sidste år som hun havde lavet til mig af stiklinger fra hendes egen og som kun var tre grene da jeg fik den…….ja den kommer da seriøst godt i år og skal nok blive rigtig flot når den blomster.

Sommerfuglebusk.

Sommerfuglebusk.

Ja og så lige et billed fra min plads på den store terrasse……glæder mig til min klematisser springer ud og der er super mange blomsterknopper i dem begge to så de bliver super flotte. Den lille hvide jeg fik i foråret er ikke så stor endnu og det bliver den heller ikke i år…..men den vokser og det er det vigtigste og så kan jeg glæde mig til næste sommer hvor den bliver lige så stor som de andre 🙂

Og ja hvad er min dag så gået med…….nemlig…..HAVEN 😀

Smil….solen skinner det ved jeg 🙂