Tags

, , , ,

Tror mange overvejer de ting de går og laver, men jer er meget impulsiv og kan sidde det ene øjeblik og hækle eller andet for den sags skyld og i næste øjeblik er jeg oppe og i gang med en eller anden tanke jeg pludselig fik. Og jeg hæmmer ikke før jeg så får lavet det om så det koster mig en tur ud efter vare.

Dette var så ikke tilfældet idag da jeg havde det jeg skulle bruge. For en uges tid siden købte jeg en bakke med 3 søde kartofler med tanke om at de skulle udgøre en del af min aftensmad en dag……men jeg er ikke god til det med at få lavet mad og her blev tanken ved tanken. Lød det ikke plat…. Nå men min tanke var så fordi jeg jo ved amerikanerne bruger disse kartofler i alt om det er salt eller sødt….at jeg måtte kunne lave et brød eller lignende med dem. Ledte en del på nettet og der er 100-vis eller nok mere 1000-vis af opskrifter hvor de indgår men de fleste var kage agtige med nødder og andre spændende ting som jeg IKKE havde hjemme og ikke gad køre efter. Nej det skulle ske med de ting jeg nu engang havde. Så jeg måtte snuppe lidt her og lidt der og så komme frem til min helt egen opskrift. 

Jeg startede med at skrælle de søde kartofler og bagte dem i ovnen til de var møre og man kunne mose dem. Og gik jagten ind på gær, sødestof i form at honning, olie som fedtstof og klart mel og salt. Efter nogle timer endte jeg ud med et brød eller tja lidt kage agtig brød….ved ikke helt hvordan jeg skal definere det og hvordan jeg vil spise det, men pt sidder jeg med en skive og spiser helt uden noget for at finde ud af det vider skæbne inden det ryger indenbords. Det smager egentlig ok og næsten godt, er lidt sødt men så på den anden side synes jeg måske det mangler et eller andet som jeg ikke helt ved hvad er endnu. 

Nå men spises kan det og det bliver det også….sundt er det vel også lidt når man ser bort fra honning og den smule olie der er i og på den anden side vi skal jo have disse ting i en god kost så jeg vil mene det er ok sundt 😀

Jeg banker en ordentlig opskrift sammen en af dagene og poster…..men for nu bliver det bare et billede. Og som man kan se er det svagt orange og ja det kunne godt have fået bare 5 min mere…..man kan se der er lidt der ser ud som om det mangler at blive bagt….de smager man så ikke, men jeg vil hæve bagetiden med 5 min næste gang eller lade være med at komme de i en form.

Brød med søde kartofler.

Brød med søde kartofler.

Ja ja det var så ikke det eneste jeg gik i gang med i køkkenet i dag….. Igen har jeg det med at sige jeg IKKE skal lave noget der ude og så ender jeg der alligevel inden dagen er omme. Jeg fik den ide at prøve at bage nogle super sprøde småkager med den appelsin og citronsukker jeg har lavet og det gik egentlig ganske godt og de er så sprøde og skønne at de skal bages igen. Men man smager så ikke rigtig appelsinen eller citronen så en anden gang vil jeg tilsætte lidt ekstra revet skal foruden den sukker jeg finder på at bruge. De kan også bruges til at lave småkagerør af hvis det er det man kalder det. Jeg prøvede bare for sjov at lægge en hen over et træhåndtag på en grydeske og den holdt faconen og en anden gang vil jeg prøve at rulle dem helt rundt og lade dem køle af på den måde og så kan man vel fylde dem med et eller andet eller bare servere dem som de er evt med den ene ende dyppet i chokolade.

Her kommer også kun et billede i dag…..men skal nok linke når jeg får lagt opskrifter ind. Den ene af slagsen fik en lille smule pastafarve så jeg kunne se den var med appelsinsukkeret…..tja sjovt ser det da ud men ikke sikkert jeg gør det en anden gang 🙂

Småkager med frugtsukker.

Småkager med hjemmelavet frugtsukker.

Min sorbet som jeg lavede forleden er slet ikke blevet som den skulle…..den er for syrlig og jeg skulle have fortyndet juicen lidt og ja brugt mere sukker. Men jeg vil prøve at hente en fløde og piske halvstiv og blande i og se hvad der så sker. Den er slet ikke frosset så den er fast…..ligner nærmest marsmellows fluff hvis man kender det og det var jo ikke meningen. Men hallo…..man lære jo af sine fejl og så er det bare op på hesten igen og gøre et nyt forsøg 🙂

 

Advertisement