Tags

, , , , , ,

Hygget lidt ude og inde i dag…..dog er der ikke meget at lave uden for og vejret har jo ikke vist sig fra den pæne side hele dagen, dog dukkede solen op sidst på dagen og holdt ved til den gik ned.

Mine kartofler er kommert op og der er fem små fine planter der titter frem af jorden og nu skal jeg have hentet mere jord for man skal langt hen af vejen fylde jord på for at skåne selve kartoflen mod sol og at blive grøn. Men glæder mig så meget til der kan tages nye kartofler op af egen avl og nydes til et eller andet lækkert måltid mad. 

Solsikkerne er også komme op eller nogen af dem er og der kommer flere da der var ret mange frø og dem er jeg spændt på da de jo er buket solsikker og ikke bliver mere end ca 80 cm høje og der er ikke noget der pynter og lyser så meget op som solsikker. Håber jeg i løbet af et par uger kan plante dem ud så de får alt den plads de skal bruge.

Der er også et par tulipan knopper på vej og jeg er lidt i tvivl om hvordan de ser ud men et par dage med sol vil få dem op så de kan ses og det ser jeg frem til. Og så er et par af de små hvide blomster på liljekonvallerne sprunget ud og igen med lidt sol så vil en hel ranke sprænge ud og st flot til min store glæde.

Har hæklet en lille smule i dag……men har sat tempoet meget ned og overdriver ikke. Nu er min tennisalbue ved at være væk og så skal jeg ikke nyde noget af at den blusser op igen og det læste jeg den kunne hvis man ikke passede på. Men dejligt igen at sidde lidt med hækletøjet.

Og så har jeg fået lagt en del ind under mine nye katagorier, mest billeder for nu men med tiden kommer der sikkert tekster flere steder om ikke andet for så i det mindste ved de hæklet ting jeg har lagt op. Og jeg nyder der er kommet lidt mere orden herinde og at man nu hurtigt kan finde hvad man søger og håber andre får glæde af dette også.

Forleden lavede jeg gul chilisalt og det kom i dag på glas…..det tog lidt længere tid at tørre end det røde, men igen det har noget med mængden og størrelsen af chilierne. Jeg lægger opskriften ind på den i morgen sammen med billede og så linker jeg til den i et senere indlæg. Jeg brugte den i dag som drys oven på hasselback kartofler og mums det var godt…..det gav lige et ekstra lille kick til kartoflerne så det er ikke sidste gang jeg gør det.

Der står nu en grøn variation til tørring og den er lavet med grøn jalapenos og en lille gul Scoth Bonnet chili for at gøre den mere stærk og jeg synes det er lidt sjovt nu at have 3 forskellige slags chilisalt med hver deres smag og styrke. Nu skal jeg bare have købt nogle kværne til det for det vil blive bedre i en sådan og heldigvis fås de til 20 kr i tigeren og i dem kan man se hvad de indholder og det kan jeg godt lide 🙂 Opskriften til den kommer også i morgen sammen med billeder selv om det jo er samme fremgangsmåde som den røde….men lægger billeder og vejledning ind under den røde og så kan man jo vælge den variant man ønsker.

Og så skal jeg på jagt……snakkede med min kusine i Hundested i formiddag og hun havde købt en Jordbær mynte og den kan jeg da ikke leve uden og håber jeg kan finde den her nede et sted og ellers må jeg ty til internettet og købe den der….for have den det skal jeg, den må jo være genialt i en gang hjemmelavet myntesukker til at drysse på jordbær til sommer 🙂

Tid til at lukke ned her for i dag…..kik endelig ind igen og se hvad jeg så har fundet på at underlige ting 🙂

Kartofler i en sæk.

Kartofler i en sæk.

Buket solsikker.

Buket solsikker.