Tags

, , , , , , , , ,

Efter en tur i Netto uden at få de blomsterløg jeg havde håbet på……ja så kom jeg hjem med to bakker lave nelliker i rød og rosa/hvid og tænkte de kunne plantes i mit hjul og som sagt så gjort. Og det ser ret pænt ud, dog er der jo ikke nogen blomster endnu ud over en af hver farve…..men dog en masse knopper som nok snart springer ud. Jeg bryder mig egentlig ikke om nelliker som så, men som haveblomst går det og ved de pryder haven hele sommeren med deres blomster og det er jo det der er meningen. Der er nu 6 rum tilbage som skal plantes til…..dog ved jeg ikke endnu hvilke blomster det skal være men satser på at 3 rum får de små margeritter og så må vi se om jeg finder et eller andet sjov til de sidste. Fandt også lige 3 potter i skuret i går som jeg skal have banket op på stakittet ved græsset og så sætter jeg nogle hængeplanter af en afart i dem så de kan pryde på den side af haven.

Jeg fik også sået mine stolte kavalere langs stakittet og dem glæder jeg mig til…..havde så megen glæde af dem jeg nåede at så sidste sommer så de var en sikker vinder i år i haven. Denne gang i to udgaver og jeg er sikker på de begge er lige flotte. Dild og purløg blev også sået og hvis det går som sidste år får jeg en hel skov af begge dele. Har dog et brev dild endnu men ved jeg kan nå at så en gang mere senere når jeg har brugt samt høstet af første pose. Jeg har haft rigtig meget glæde af høsten sidste år da det holder sig flot og lækkert i fryseren og jeg elsker dild med alt min fisk.

Kartfoflerne står fint i deres kasse…..kan dog ikke se om der sker noget, men læste også der går ca 3 uger inden der sker noget. Og bare der kommer en enkelt eller to op er jeg glad og så har jeg prøvet det. Næste år ved jeg at jeg er bedre rustet da jeg så har fået de plantekasser jeg har besluttet mig for og så bliver den ene kun med nye kartofler. Jeg mangler mine radiser og noget blomster karse, men skal have fundet en potte til blomster karsen og købt en altankasse til radiserne og jeg så kvickly hade tilbud på dem så jeg smutter nok der over i morgen. Og så har en kær veninde lige sendt mig en besked om at hun har 12 forskellige chili planter til mig….weeee se det er noget jeg kan bruge med alt den chili jeg spiser. Så dem glæder jeg mig også til at få og så netto havde de her flamingokasser med selvvanding tror jeg og tænkte at en sådan kunne bruges til dem. Så er det bare tomatplanter jeg mangler…..dem jeg havde sået er røget ud da de så ret kedelige ud, tror jeg såede dem for tidligt og hvad pokker nogle nye planter koster jo ikke en formue så der køber jeg bare nogle en dag. Tja så er der vist ved at være styr på de forskellige ting i haven for nu.

Hjul nu med blomster.

Hjul nu med blomster.

Og ellers er dagen blevet brugt indendørs med at lave agurksalat med chili…..en variant jeg elsker samt rabarberkompot som jo kan bruges til både søde ting samt middagsretter. Og så begyndte jeg i går på at lave chilisalt og det var så tørt i dag og kunne fyldes på glas. Det er bare super lækkert og jeg bruger det til rigtig mange ting og der er så også til en værtindegave eller to og det er altid rart at have i skabet til en dag man skal ud. Som sidste projekt i dag var at banke en dej sammen til grydebrød eller boller…….sidst jeg lavede dejen lavede jeg trekants boller ud af det og de blev super lækker og det ender nok med det samme  morgen. Så kan jeg nemlig smide en del i fryseren og tage lidt op af gangen og hvem elsker ikke den slags.

Hjemmelavet chilisalt, agurksalat med chili og rabarber kompot.

Hjemmelavet chilisalt, agurksalat med chili og rabarber kompot.

Nu vil jeg nyde min aften og håber du gør det samme 🙂