Tags

, , , ,

Bagningen.

Tja hvad skal man give sig til når vejret er for koldt til at rode i haven. Jo man bager da et eller andet. Nu er det jo desværre bare sådan at jeg jo faktisk intet spiser med stivelses produkter i mere……men en grov bolle kunne vel glide ned i ny og næ hvis jeg nu havde dem. Og der var så ikke langt fra tanke til handling og ja lige en tur i Netto efter gær.

Jeg gider bestemt ikke alm boller så jeg fandt solsikkekerner og rugmel frem ud over alm mel og de ting der skulle i og fik banket en dobbelt portion sammen. Nu kom dovenskaben så over mig eller var det mere en tanke om fornyelse i stedet for runde boller 🙂 Men det endte med jeg rullede dejen ud og skar den i trekanter og lod dem være sådan. Dejen hævede rigtig flot i dag og de fik en flot farve i ovnen……det sidste nok også fordi jeg brugte høj varme og æggeblommen der var i ægget jeg penslede med var nærmest orange. Og som enhver god bager, ja så skal man da smage på det nybagte brød og dette gjorde jeg også og hold op de blev lækre. Det kan godt betale sig at lave lidt om på en opskrift ind imellem og komme frem til et nyt og lækkert produkt. Og det er ikke sidste gang disse bliver bagt.

Grove solsikke trekanter.

Grove solsikke trekanter.

Opskrift hvis nogen skulle have lyst.

100 gr gær

4 dl lun mælk – jeg bruger halv skumme og halv vand

2 æg

200 gr margarine

50 gr sukker

2 tsk salt

250 gr fuldkornsmel

ca. 600 gr hvemel

Rør gæren ud i den lunkne mælk sammen med sukkeret og lad det stå lidt…….det gør jeg men er ikke en nødvendighed. Men jeg finder det godt at fodre gæren med sukker så den kommer godt i gang inden jeg fortsætter.

Kom æg, margarine og ca 400 gr mel i og lad det køre på middel hastighed på en røremaskine (jeg kan ikke ælte det i hånden – men kan man det så gør man bare det, det skal bare æltes længe) Kom så rugmelet og saltet i og lad det hun røre i små 5 min ved god hastighed og tilsæt lidt af hvedemelet, men kun så dejen lige slipper….for jo mere du ælter jo mindre mel skal der i.

Når det er æltet godt sættes det til hævning i ca 40 min et lunt sted.

Vend det ud på et mel drysset bord og ælt det ganske let og rul dejen ud til tykke pølser og gør den en smule flade med hånden og skær det derefter ud i trekanter og kom dem på en bageplade med bagepapir og dæk dem til og lad dem hæve i ca 30 min.

Pensle dem med pisket æg og bag dem midt i ovnen ved 225 grader varmluft i ca 10 min – måske du skal sænke varmen en smule, der er jo forskel på ovne og varmen i dem.

Antal er ca 25 – alt efter hvad str du laver dem i.

Lægge kartofler.

De fik jeg købt i går og nu er de sat til at spire. Jeg glæder mig så meget til jeg kan komme ud i haven med alle de ting jeg skal dyrke i år og bare tanken om ny opgravet kartofler kan få mundvandet til at løbe. Mine tomatplanter gror også som bare pokker og det ender med de er i blomst inden de kan komme ud…..så må jeg jo i gang med en lille pensle og befrugte dem, det har jeg gjort førhen da jeg havde dem i et vindue. De skal på ingen måde gå til fordi jeg har været for tidligt på den. Men samme problem har jeg med de ærteblomster jeg har sat…….de gror og gror også, jeg må indrømme jeg er blevet en del klogere og ved jeg nu skal vente bare en lille mdr næste år inden jeg begynder at forspire ting. Åh jo…..persille er sat til forspiring også, men efter hvad jeg ved kan dette også drille lidt og tror det er godt jeg har sat det i gang nu. Ville jo være rart om jeg kan høste persille til hele vinteren.

Mad uden stivelse.

Nu jeg skrev om det længere oppe så er det noget jeg har lagt på hylden i dette år og jeg har det super godt uden det. Men i dag skulle jeg selvfølgelig prøve og ja jeg spiste en bolle og skulle være stoppet der, men nej jeg lavede ovn kartofler og satte dem til livs uden noget andet til og nu sidder jeg her og føler mig oppustet og bøvet, så fremover hedder det enten slet intet af det eller kun en enkelt ting en gang imellem og slet intet stegt/ovn lavet. Det er en smule træls men på den anden side er der så mange andre ting man kan spise så jeg over lever og hallo jeg er gået 3 størrelser ned i bukser siden 14 januar og det er bestemt også værd at tage med 🙂