Tags

, , , , ,

Jeg hækler og hækler i øjeblikket og overvejer om jeg skal fortsætte med henblik på salg. Ikke noget man kan tjene det store på da der ikke er ret mange der vil give særligt meget for hjemmelavet ting, men kan man få dækket garnet og tilsvarende beløb for arbejdet er det jo fint nok og værd at overveje. Jeg er blevet ret glad for at lave de store sjaler og nok fordi jeg kan sidde med det imens jeg ser tv og der er jo mange muligheder i det hvad angår farver og bredder på striberne. To er færdige og det er det grønne samt det i sort, lilla, lys lilla og rosa. Nu er jeg så gået i gang med et der bliver mest hvidt og så med nogle få mørk lilla striber. Og den hvide vil jeg lave flere af da det er en god måde at bruge evt rester fra til div striber og hvidt er flot til sommer.

Hæklet sjaler.

Hæklet sjaler.

Åh ja og så bager jeg gryde brød i store mængder. Jeg har det PT bedst med brød og så er det lækkert med hjemmebagt og grydebrød er bare så nemt og lige til og der er ingen arbejde med det. Jeg har indtil forleden brugt den alm som finder et utal af steder på nette , men synes det blir kedelig allerede dagen efter og så kun er værd at spise hvis det ristes. Så forleden tænkte jeg at det må kunne laves anderledes og jeg tænkte der kunne jo ikke ske noget ved at afprøve lidt andet i brødet og det endte med kerner og honning samt lidt mere gær og VUPTI der kom det lækreste, fugtige og svampet brød ud af det og i dag dagen efter jeg bagte det er det bare endnu bedre en i går da det kom ud af ovnen, så nu er det sådan jeg bager det fremover.

Grydebørd med kerner.

Grydebørd med kerner.

Opskrifte er simpel.

7 dl mel

1/2 pose knækbrød kerner (det er poser der fås hvor der står det er til knækbrød – fik desværre smidt posen ud og husker ikke navnet eller mængden ud over det var en halv pose)

1 spsk akacie honning (flydende)

1/2 tsk TØR gær

3,75 dl lunken vand (lidt varmere end ved alm gær)

1 tsk salt

Bland mel med tørgær, kerner og honning og rør vandet i. Rør så saltet i.

Gør det i en stor skål da det hæver en del. Lad det nu hæve ved stue temperatur i 12-18 timer.

Nu vendes dejne ud på et mel drysset bord og man folder dejen sammen en 4-5 gange, som man nu kan komme til uden at man ælter det overhoved. Kom det i en oliesmurt skål og lad det hæve yderligt i 2 timer.

Ca 1/2 time før hævetiden er færdig tændes ovnen for 250 grader varmluft og en gryde med låg (som kan gå i ovnen – støbejern, stål eller andet) stilles ind så den er rigtig godt varm når dejen er klar.

Pas nu på og husk grydelapper eller grilhandsker og fjern låget og lad dejen glide ned i den meget varme gryde og læg låget på og bag det i 30 min ved de 250 grader. Når de 30 min er gået tages låget af og temperaturen sænkes til 230 grader og det bages i yderlig 15-20 min. Tage ud og køles af inden man skære i det.

Velbekom.

EM muffins 2014

EM muffins 2014

I går ville jeg så bage til kaffen når der kom håndbold men kom til kort da jeg stort set ikke have ret meget i skabene af det ene eller andet og ja så må man jo forsøge sig frem og jeg havde så jeg kunne bage 4 muffin’s men hold da op de blev gode.

Jeg bringer her opskriften som nu er omskrevet så der er til 12.

150 gr smeltet smør (gider ikke slås med det hårde)

200 gr rørsukker

3 æg

150 gr mel

1 tsk bagepulver

korn af 1 stang vanilje eller 1 tsk vaniljepulver

1 æske cocktailbær skåret i små stykker eller en æske blandet med cocktailbær, sukat og pommerans som jeg brugte i disse.

Pisk det smeltet smør med sukkeret og vaniljen til det er lyst og sukkeret er opløst, tager lidt længere tid fordi det er rørsukker

Tilsæt så et æg af gangen og pisk det godt imellem hvert.

Bland cocktailbær/eller de blandet bær med melet samt bagepulver or rør det i dejen. Pisk det godt.

Fyld i muffin’s forme og bag dem ved 200 grader varmluft i ca 14 min. Stik en kødnål i for at være sikker på de er færdige.

Afkøl og pynt med glasur eller frosting som du kan lide.

Velbekom.